Tekil mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2022, 22:56   #7
Çevrimdışı
Er Şaban
Charismax
Yanıt: vBulletin Destek Forumları




Regex kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Aslında aynı şeyleri söylüyoruz ama. vBulletin 4'ün vB 3'e sadık kalamamasının nedeni, vBulletin 3 geliştirme ekibinin başında Kier Darby'nin bulunmasıydı. Bu adam XenForo'nun kurucusu, biliyorsundur. 2010'da vBulletin ile yollarını ayırınca ekip onsuz o formatı devam ettiremedi. Hatta vBulletin şirketi XenForo ilk çıktığında kodlarımızı çaldılar diye mahkemeye de vermişti. Davayı XenForo kazandı.

Benim demek istediğim şöyle bir şey, vBulletin 3'e olan yoğun ilgiyi fark edip örneğin 3.9 diye bir sürüm üretir. Bu sürümde tasarım objeleri vb. aynı kalır, ancak yazılım tarafında tüm her şey PHP7'ye ve güncele uyarlanır. Böylece senin dediğin gibi 2025'te PHP5 tamamen kalksa da bitmeyiz. Bir tane de Default Style'a alternatif responsive tema koyar vBulletin resmî onaylı. Ben de geçen yıl açtığım IRC forumumda yaptığım gibi iki tema seçeneğini de insanlar kullanıcılarına sunarlar, böylelikle nostaljik arayüzü kullanmak isteyen de aynen devam eder. Esas geliştirmeler yeni arayüze yapılır yine. R10'un şu anki mevcut mantığını resmî olarak şirketin yapması gerektiğini düşündüğümü düşün. Böyle bir şey olmayacak tabii ki. Sadece bir hayal benimkisi.

3-5 yıl önce Android olaraktı sanırım, Nokia 3310 tekrar çıkmıştı. Neden? Efsane telefondu. Kalkıp vB 3'ü azıcık ayağa kaldırırsan XF 2 ile kapışır demiyorum. Mevcut bir ilgi var hâlâ insanlarda, geçmek istemeyen de birçok global platform var. Sadece bunun ruh hastası ben değilim. Böyle bir kitleyi vBulletin aslında yine kazanabilir, ama bu benim düşündüğümü düşünüp uygulamaya geçirmiyorlar. vBulletin 4'e ya da 5 Connect'e geçeceksem kalkar gider XenForo 2 alır ona geçerim; bunu sen de biliyorsun, ben de biliyorum, herkes de biliyor. 4 ve 5 sürümleri zaten vB 3'ün gelişmişi diyorsun ancak tutmadı. Sevilmedi. Beğenilmedi. XenForo 2 mesela senin forumun gibi bir dolu güzel forum var, ama bana göstersene bir tane global çapta şu an vBulletin 5 Connect kullanan başarılı forum var mı? Evet; 3'ün üzerine koymak yerine sadık kalmadan gelişmişini yaptılar diyorsun ama adamların bu yaptığı ücretli sistem olmasına kadar MyBB kadar bile sevilmedi? Sevilmeyeni devam ettireceğine elinde efsaneleşmiş, hazır fan kitlesi diyebileceğimiz birileri bulunan sürümü revize edip tekrar sempati toplamayı deneyebilir diyorum. Bu hem bizi mutlu ederdi, hem de onlar için pazarlama stratejisi olurdu. Yok; böyle bir şey olmayacak zaten, onu biliyorum.

vBulletin'in kendinden bile umudu olsa 2012'de çıkardığı 5 Connect'in üzerine “10” yılda vBulletin 6'yı yaparlardı. O kadar farkındalar ki beceriksizliklerinin, buna tenezzül etmediler bile. vBulletin 5 Connect çıktığında XF daha 2 yaşındaydı, şimdi 12. yaşına girdi. 10 yıldır yerinde sayan bir rakibi de evire çevire tokat manyağı yapmalarını şahsen yadırgamıyorum, hayatın doğal akışı zaten bu.

Bak sana bişi diycem.. Yazdıklarında haklısın.. Ama şundan eminim.. Şimdi sen local olarak deniyorsundur vardır yapısını falan incelemişsindir.. Çevrende'ki canlı sitelerden'de görmüşsündür xenforo'yu .. Ama kendin kursan yada geçsen.. Sıfır mantığında bir'şey bilmeden kullansan.. Diyemezsin'ki ben vbulletin kurucam bir tane yan sanayi olarak kalsın.. Bak inanmıycaksın ilk geliş zamanımızı biliyorsundur.. Ben vbulletin için neler dedim şöyle iyi böyle iyi xenforo nedir falan diye.. Bu harem ağası dediğin'de bile aman be demiştim.. Sistemi anlamıyordum.. İçine girince benim yine bir kod geçmişim var yapısını çabuk çözdüm ama normal kullanıcı olarak bile olsaydım.. Derdim'ki adamlar her'şeyi pratik yapmış.. Mercedes bu ama görüntü olarak alışkanlık olarak bana hitap etmiyor derdim'ki hala öyle diyorum' ama şuan vbulletin kurmaya 100 kere niyetlendim.. 10 kere'de kurmuşumdur.. Uğraşamadım komik geldi Yani inan bana sende alışınca geri dönmek istemiyorsun .. Bunun bir çok örneğinide çevremden senin tanıdığın yada tanımadıkların'da içinde insanlarda gördüm bunu.. Adamlar diyor'ki klasik sistem çok güzel bende vbulletin 3 tercih ederim ama diyor xenforo'dan sonra zor abi diyorlar.. Yani görüntü olarak xenforo vbulletinciler tarafından sevilmiyor orada herkes hem fikirdir.. Yalnız bir istek geldiğinde kafanda birşey varsa.. O istediğinin daha'da iyisi yapılıyor ve bunu kendin yapabiliyorsun.. Araştırmayla yapıyorsun veya bir yerde görüyorsun bir'şey diyorsun'ki acaba şöyle bir'şeyim olabilir mi? Sistem farklı ama bunu bende istiyorum diyorsun.. Onu bir şekilde yapıyorsun.. Yani nasıl desem anlatamıyorum ama bir ön yargı olmadığını söyleyemem..
 
Alıntı ile Yanıt