Turuncun Faydaları Ve Kullanımı
Turuncun Faydaları Ve Kullanımı
- Hararet söndürücü: Turunç yenirse,midenin ve karaciğerin hararetini söndürür. - Safra söktürücü: Turunç yenmeye devam edilirse,safra söktürür.safradan kaynaklanan kusmayı önler. - İshal önleyici: Turunç yenmeye devam edilirse,safradan kaynaklana ishali önler. - Baş ağrısı: Turunç yenmeye devam edilirse,safradan kaynalkanan baş ağrısını keser. - Kan temizleyici: Turunç yenmeye devam etmek kanı temizler. - Şeker: Turunç yenmeye devam edilirse şekeri düşürür. - Tansiyon: Turunç yenmeye devam edilirse tansiyonu düşürür. - Böceklenmeyi önleyici: Turunç veya turunç meyve kabuğu arpa ve buğday arasına konursa köylülerin korkulu rüyası böceklenmeyi önler. - Zehirlenme: Turunç akrep ve yılan sokana yedirilir yada suyu içirilirse panzehir etkisi yapar. - Kalp çarpması: Turunç,safradan kaynaklanan kalp çarpmasını önler. - İştah açıcı: Turunç yenir yada limon kabuğu,kekik,turunç yaprağı kaynatılıp balla tatalandırılarak yemeklerden önce içilir. - Sindirim kolaylaştırıcı: Turunç meyve kabuğu kaynatılıp balla tatlandırılarak içiilir. - Yatıştırıcı: Oğul otu,karabaş otu,turunç yaprağı,ıhlamur kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir. – Turunç Yan tesiri yoktur. |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 17:08. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.