TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.trendforum.net/anne-ve-cocuk/)
-   -   Anne karnında bebeğe eğitim verilir mi? (https://www.trendforum.net/anne-ve-cocuk/13234-anne-karninda-bebege-egitim-verilir-mi.html)

Beatrice 15 Şubat 2023 19:17

Anne karnında bebeğe eğitim verilir mi?
 
Türkiye’de yaşayan kadınların birçoğu evliliğini sürdürebilmek, akraba baskısından kurtulmak, eşlerin anne ve babalarının torun beklentisini karşılayabilmek için evliliğe bile hazır olmadan çocuk doğuruyorlar. Devlet İstatistik Enstitüsünün elde ettiği verilere göre ülkemizde her 10 doğumdan 3’ü planlanmamış ya da istemeden dünyaya gelen bebekler olduğu ortaya çıkmıştır. Bu durum da bebeklerin istenmediklerini bilerek dünyaya gelmelerine ve bu duyguyu da ömür boyu taşıyarak özgüveni düşük, başarıya şüpheyle bakan bireyler yetişmesine neden olmuştur. Anne karnındayken doğru metotlarla eğitim alan bebeklerin, diğer bebeklere oranla 6 ay önde geliştiği klinik yöntemlerle gözlemlenmiştir. Hamilelik planlı da olsa plansız da olsa bu zor dönemi yaşayan her anne adayı bebeğine gerekli ilgi ve sevgiyi göstermeli, hazırlıksız yakalandığı bu dönemde ne yapacağını bulabilmelidir.
Anne babalar en çok bebeklerine ne zaman eğitim vermeye başlayacaklarını merak ederler. Toplumlar bile yüzyıllardır bilinli ya da bilinçsiz olarak anne karnındaki bebeğe eğitim vermişlerdir. Mesela Afrika kabileleri danslarıyla, Japonlar Taikya adlı çalgılarıyla, Çinliler ise müzikleri ve diyetleriyle bebeklerine uygun uyarıcalar vererek eğitmişlerdir.


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 07:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.