TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Atatürk'ün Hayatı (https://www.trendforum.net/ataturkun-hayati/)
-   -   Atatürk ve Çiftçi (https://www.trendforum.net/ataturkun-hayati/3468-ataturk-ve-ciftci.html)

Beatrice 10 Haziran 2022 07:35

Atatürk ve Çiftçi
 
Bir gün Mustafa Kemal yaveriyle birlikte arabada gidiyor. Giderken yolda genç bir çiftçi görüyor. Çiftçi tarlasını kazarken çiftçiye öylesine seslenir '' Benimle güreşirmisin? '' Çiftçi bakar tanımaz Atatürk'ü. Ama benimle güreşirmisin lafını duyar kazmayı fırlatır güreşmezmiyim der.Ve yola çıkar Mustafa Kemal'le güreş tutar fakat çocuk genç Mustafa Kemal'i alt edecek gibi. Yaverde Mustafa Kemal altta kaldığını görünce paşayı kurtarmak için gider çiftçinin arkadan ayağına çelme takar Mustafa Kemal yaverini uzaklaştırır ve güreşe devam eder ve sonra uzaklaşırlar bu arada genç çiftçinin gömleğide yırtılmış olur Mustafa Kemal'de çiftçiye bir para gönderir yaveriyle. Köylü parayı almaz ama bir soru sorar Der ki: Bu adam kimdi? Hemde bana para gönderiyor biz güreş tuttuk?
Yaver: O buralarda bir tüccar.
Çiftçi: Yok o buralarda bir tüccar değil o bir tüccar gibi güreşmedi.
Yaver derki: Burda bir çiftlik sahibi burdan geçerken senle bir el ense yapmak istedi Çiftçi: Yok hayır der çiftçi. O bir çiftlik sahibi gibi güreşmedi o başka bir adamdı. O benimle başka türlü güreşti hile yapmadı çelme atmadı erkek gibi güreşti bana söyle o kimdir?

Nihat Genç'in katıldığı bir televizyon programında anlattığı hikayedir.

EsrarLı 20 Temmuz 2022 22:30

Yanıt: Atatürk ve Çiftçi
 
fransadan alınmis yasalarla çiftçinin elinden sabana sürdügü öküz de var tabi yasalari ceviriyorlar bize uyarmi uymazmi uyana kadar uygula


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 14:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.