Forum Logo




Yapay zeka öncüsünden bir uyarı daha: İklim değişikliğinden 'daha acil' bir sorun!

Bilim dünyasından en son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Mayıs 2023, 00:51   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yapay zeka öncüsünden bir uyarı daha: İklim değişikliğinden 'daha acil' bir sorun!




Yapay zeka öncüsünden bir uyarı daha: İklim değişikliğinden 'daha acil' bir sorun!
Www.TrendForum.Net

Yapay zekanın öncülerinden Geoffrey Hinton, son dönemlerde yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üstüne çekiyor. Hinton, yapay zekayı iklim değişikliğinden 'daha acil' olarak nitelendirdi.


Yapay zekanın öncülerinden Geoffrey Hinton, Reuters'a verdiği bir röportajda, yapay zekanın (AI) insanlık için iklim değişikliğinden "daha acil" bir tehdit oluşturabileceğini söyledi. Yaygın olarak "yapay zekanın fikir babalarından" biri olarak bilinen Geoffrey Hinton, kısa bir süre önce on yıl çalıştığı Google’dan teknolojinin riskleri hakkında konuşmak için ayrılmıştı.


İklim değişikliğinden daha acil


Hinton'un çalışmaları çağdaş yapay zeka sistemlerinin gelişimi için çok önemli kabul ediliyor. 1986 yılında, yapay zeka teknolojisinin temelini oluşturan sinir ağlarının geliştirilmesinde bir dönüm noktası olan "Geri yayılımlı hatalarla temsilleri öğrenme" adlı ufuk açıcı makaleyi yazan Hinton, 2018 yılında, Turing Ödülü'ne layık görüldü.

Her ne kadar Hinton, çağdaş yapay zeka sistemlerinin öncüsü olsa da şimdilerde kendisi AI’ı yaratacağı olası tehditle ilgili endişelerini kamuoyuna açıklayan teknoloji liderinden birisi konumunda. Ve söyledikleri riskin boyutunu gösteriyor gibi: "İklim değişikliğinin değerini düşürmek istemem. 'İklim değişikliği konusunda endişelenmemelisiniz' demek istemem. Bu da büyük bir risk ama bence yapay zeka daha acil bir durum haline gelebilir."

“Ne yapacağımızı bilmiyoruz”

Hinton yaptığı açıklamalarda kabul edilmek istenmeyen bir noktaya parmak basıyor. Hinton’a göre iklim değişikliği konusunda ne yapmanız gerektiğini biliyoruz: Karbon üretimini durdurmak. Ancak Hinton’a göre yapay zeka konusunda ne yapılması gerektiği net değil.

Kısa sürede tarihin en hızlı büyüyen uygulaması haline gelen ChatGPT, iki ay içinde aylık 100 milyon kullanıcıya ulaştı. ChatGPT’nin arkasında OpenAI ile derin bir otaklık kuran Microsoft, AI alanında bir silahlanma yarışının fitilini ateşledi. Hinton, AI çalışmalarının devam etmesi gerektiğini ancak önlemler konusunda da hızlı olmamız gerektiğini belirtiyor: "Ben bunun varoluşsal bir risk olduğunu, şu anda çok sıkı çalışmamız ve bu konuda ne yapabileceğimizi bulmak için çok fazla kaynak ayırmamız gerektiğini düşünen kamptayım." Halihazırda hem ABD hem de AB, yapay zeka yasası üzerinde çalışıyor ve kapsamlı bir düzenleme getirmeye hazırlanıyor.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
acil, bir, daha, değişikliğinden, sorun, uyarı, yapay, İklim, zeka, öncüsünden


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Yapay Zeka Görev Gücü Oluşturuyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 27 Nisan 2023 19:59
Yapay Zeka Nedir? Beatrice Ne Nedir? 0 24 Şubat 2023 20:32
Yapay zekâ ölümün resmini yaptı Dolares Teknoloji Trend Haberleri 3 10 Ağustos 2022 21:22
Beşiktaş'a yapay zeka sistemi geliyor KoJiRo Beşiktaş 0 29 Haziran 2022 18:06
Yapay Zekâ, İshal Salgınlarına Karşı Kullanılabilir KoJiRo Bilim Dünyasından Haberler 0 11 Haziran 2022 13:34




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net