Forum Logo




Sıklıkla Günah Çıkarmak


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Eylül 2022, 16:28   #1
Çevrimiçi
Sıklıkla Günah Çıkarmak




Sıklıkla Günah Çıkarmak
Www.TrendForum.Net


1. Sık Sık Günah Çıkarın
İtiraf sakramentini sıklıkla almak “zorunda” değilsiniz, ancak bu iyi bir alışkanlıktır.
Günah çıkarmak sadece ölümcül günahlar için yapılmaz. Sıklıkla günah çıkarmak hafif günahların ve kayıtsızlığın üstesinden gelmek için kolay ve güçlü bir yöntemdir. İsa’yı sevdiğimiz için günahlarımızdan nefret ederiz. Günahlarımızdan nefret ettiğimiz ve O’nun günahlarımızın üstesinden gelebileceğini bildiğimiz için O’nun istediği gibi bu Sakrament aracılığıyla günahlarımızı ona itiraf ederiz. İsa’yı sevdiğimiz için kibrimizden nefret ederiz. Kibrimizden nefret ettiğimiz için onun alçakgönüllülüğünü taklit ederiz (alçakgönüllülükle beden aldı ve aramızda yaşadı!) ve günahlarımızı onun vekiline (rahibe) itiraf ederiz ki İsa bizi hemen affedebilsin.
İsa’nın kendisinin direkt ruhta işlediği Sakramentten neden faydalanmayalım? Günahınız için daha çok üzülebileceğiniz ve bu üzüntünüzü, bağışlayıcılığın ve merhametin bu büyük sakramentinden yararlanarak, alçakgönüllülükle ifade edebileceğiniz başka bir yol var mı?
Henüz tövbe edecek vakit varken neden Adil Yargıcın karşısına ŞİMDİ çıkmayalım ve sıklıkla kendimizi suçlamayalım? “TANRI’nın Mahkemesi” ve O’nun kusursuz Adaleti huzuruna çıkmadan önce gerçekten ölene kadar beklemek istiyor musun? O’nun Merhametini ŞİMDİ, bu merhamet vaktinde yüceltin ki O’dan merhamet görme ve affedilme niyetiniz sayesinde Kusursuz Adaleti sizi suçsuz bulsun.
Eğer Tanrı’nın bağışlamasına nail olmazsanız size zarar verenleri nasıl affedebilirsiniz ki? O’nun sizi affetme isteğine direnmeyin – sıklıkla günah çıkarmaya gidin!
Sık sık yapılan iyi itiraflar alçakgönüllü ve güvenlidir. Günümüzde neredeyse tüm ruhlar Pazar günü Kutsal Komünyon’a gidiyorlar. Ama ne kadarı Günah Çıkarmaya gidiyor? Eğer tüm bu Komünyonlar gerçekten Kutsal ise, dünyada bu kadar çok günah olduğu gerçeği ile Kutsal Komünyon nasıl bağdaşabilir? Eğer bu Kutsal Komünyonlara sıklıkla Günah Çıkarma eşlik etseydi dünya çabucak kutsallaşırdı.
2. Günlük Vicdan Yoklaması
Her gece en azından bir ya da iki dakikayı geçen gününüzü değerlendirmek için ayırın: Ne hata ettim? Tanrı’ya karşı suç işledim mi?
Üzüntünüzü belirtin. Geleneksel Pişmanlık Duasını edin.
Daha iyisini nasıl yapabilirim? Karar almak, günahlarınız için duyduğunuz gerçek pişmanlığınıza güç ve doğruluk verir. Çabalamaya devam edin; eğer düşerseniz; tekrar ayağa kalkıp denemeye devam edin. İsa, kendini erdemli sananlar için değil günahkarlar için geldi. İsa’ya inanan günahkar denemeye devam eder ve Tanrı’nın lütfuyla sonunda bir aziz olur!
3. Günlük Detaylı Vicdan Yoklaması
Her ruhun Tanrı tarafından ona verilen güçleri vardır.
Güçlerimizin yanına baskın zayıflıklarımız eşlik eder. Üstelik, gücünüz zayıflığınızdır. Öyle ki kendinizi Tanrı’ya emanet etmez ve temelinizi Mesih’te atmazsınız! Atılan diğer tüm temeller yıkılacaktır.
Gün ortasında (belki öğlen Angelus vakti olabilir) bir dakikayı baskın zayıflığınızı kontrol etmek için ayırmak iyi bir fikirdir. Nasıl gidiyorum? İsa’dan o günün günahları için af dileyin ve de o anda, orada henüz gün tamamlanmaktan daha çok uzakken savaşa yenilenerek girin!
Baskın ruhsal kusurumuz hakkında “detaylı yoklama” yapmak, bize lütufta ve gerçek, yaşanılan erdemde büyümek için güçlü bir yöntem sunar. Savaşı görmezden gelerek lütufta büyüme planında “hesabı kapayamayız”; bunun yerine, O’nun lütfuna en çok ihtiyacımız olan konuda, o anda, orada, Tanrı’ya hizmet etmek için, bilinçli olarak çabalarız!


xena bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 19 Eylül 2022, 16:44   #2
Çevrimdışı
Saygın Üye
Yanıt: Sıklıkla Günah Çıkarmak




Vicdanın rahat olması cidden çok değişik bir durum en azından azap çekmiyorsun günahlarımızı af dilemek her daim bizim elimizde, yeter ki doğru zamanda doğru şekilde dua edelim. Rabbım hep bizimle.
__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çıkarmak, günah, sıklıkla


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Günah Çıkarmanın Dört Bölümü Beatrice Diğer Dinler 2 19 Eylül 2022 17:51




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net