TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Diğer Dinler (https://www.trendforum.net/diger-dinler/)
-   -   Tohum Benzetmesi (https://www.trendforum.net/diger-dinler/8843-tohum-benzetmesi.html)

Never Give Up 26 Ekim 2022 11:27

Tohum Benzetmesi
 
Tohum Benzetmesi

Büyük bir kalabalığın toplandığı, insanların her kentten kendisine akın akın geldiği bir sırada İsa şu benzetmeyi anlattı: "Ekincinin biri tohum ekmeye çıkmış. Ektiği tohumlardan kimi yol kenarına düşmüş, ayak altında çiğnenip gökteki kuşlara yem olmuş. Kimi kayalık yere düşmüş, filizlenince susuzluktan kuruyup gitmiş. Kimi, dikenler arasına düşmüş. Filizlerle birlikte büyüyen dikenler filizleri boğmuş. Kimi ise iyi toprağa düşmüş, büyüyünce yüz kat ürün vermiş." Bunları söyledikten sonra, "İşitecek kulağı olan işitsin!" diye seslendi.

İsa, bu benzetmenin anlamını kendisinden soran öğrencilerine, "Tanrı Egemenliğinin sırlarını anlama yeteneği size verildi." dedi. Ama başkalarına benzetmelerle sesleniyorum. Öyle ki,

"Baktıkları halde görmesinler, duydukları halde anlamasınlar."

Benzetmenin anlamı şudur: tohum Tanrı'nın sözüdür. Yol kenarındakiler sözü işiten kişilerdir. Ama sonra İblis gelir, inanıp kurtulmasınlar diye sözü yüreklerinden alır götürür. Kayalık yere düşenler, işittikleri sözü sevinçle kabul eden, ama kök salamadıkları için ancak bir süre inanan kişilerdir. Böyleleri sınandıkları zaman imandan dönerler. Dikenler arasına düşenler, sözü işiten ama zamanla yaşamın kaygıları, zenginlikleri ve zevkleri içinde boğulan, dolayısıyla olgun ürün vermeyenlerdir. İyi toprağa düşenler ise, sözü işitince onu iyi ve sağlam bir yürekte saklayanlardır. Bunlar sabırla dayanarak ürün verirler.

(Luka 8)


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 09:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.