Forum Logo




Düğün Hazırlıkları Nelerdir?


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree9Beğeniler

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Ekim 2022, 09:22   #1
Çevrimiçi
Düğün Hazırlıkları Nelerdir?




Düğün Hazırlıkları Nelerdir?
Www.TrendForum.Net

Düğün Hazırlıkları Nelerdir?

TrendForum.Net

Düğün hazırlığı; düğün mekanı bulmaktan, gelinlik seçimine, fotoğrafçıyla anlaşmaktan balayı oteline karar vermeye kadar düğünle ilgili her şeyi kapsayan bir süreçtir.

Hazırlıklara 1 yıl önceden başlayarak tüm düğün hazırlıklarını kolayca yetiştirebilirsin. Ancak o kadar vaktin yoksa da güzel bir program yapıp, evlilik listesi çıkararak da bu işin altından kalkman mümkün.

Şimdi birlikte güzel bir düğün ajandası çıkaralım. İşte ay ay evlilik hazırlıkları:

Düğüne 1 Yıl Kala Yapılması Gerekenler

Düğün bütçesi ve düğün hazırlıkları listesi yapmak ve her iki tarafın aile fertleriyle para konularını konuşmak için hiç de erken değil.
Kaç kişilik bir düğün planlıyorsunuz? Ufak ufak davetli sayısını çıkarabilirsiniz.
Nerede ve nasıl evlenmek istediğini partnerinle birlikte detaylıca düşün. Alternatifleri değerlendirmeye, düğün mekanlarını incelemeye başla.

Düğüne 11 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Düğün tarihine karar ver! Bütçenden tut düğün mekanı seçimine kadar her detayı tarihe göre ayarlamanız gerekecek. O nedenle iyice düşünüp, güzel bir tarih belirlemelisiniz.
Düğüne 10 Ay Kala Yapılması Gerekenler
Balayında nereye gideceğinizi planlamaya başla. Yurt içi ve yurt dışı seçeneklerini değerlendir. Eğer yurt dışında bir yere gidecekseniz, pasaport ve vize işlemleri için önünüze zaman koymanız gerekecek. Balayı otelinde yerinizi en az altı ay öncesinden ayırtırsan promosyon ve indirimlerden faydalanabilirsin.

Düğün mekanına artık karar vermenin tam zamanı. Yazın evleneceksen düğün mekanlarına ne kadar yoğun bir talep olduğunu ve yaz aylarında toplam kaç tane hafta sonu olduğunu mutlaka düşünmelisin. Düğün mekanı bulmak konusunda bu yazı da işini kolaylaştıracak: Tarzına Uygun Düğün Mekanlarını Bul
Gelinlik modellerini ve gelinlikçileri incelemeye başla. Eğer diktireceksen erkenden anlaşmakta, kumaş ve model seçiminde planlı çalışmakta fayda var.

Düğüne 9 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Düğün temanı erkenden belirlemende fayda var. Unutma bundan sonraki tüm hazırlıklara bu tema yön verecek. Bu sayede düğün mekanından pastaya, nikah şekerinden davetiye modellerine düğünün tüm detayları birbiri ile uyumlu olacak.
Farklı mönü ve içecek opsiyonlarını değerlendirmenin tam zamanı. Ben olsam tadım randevularında bu işin keyfini çıkartırdım.
Yeni eviniz ve eşyalarınız için araştırmalara başlarsan iyi olur. Benim gibi kararsız bir yapın varsa ancak halledersin.
Dekorasyon, çiçek tasarımı ve daha birçok şeyle ilgilenecek düğün organizasyon firmasına karar versen iyi olur. Hayallerindeki düğünü organize etmek için birçok tedarikçiden randevu ve fiyat teklifi almak için zamana ihtiyacın olacak.


Düğüne 8 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Balayı oteline karar ver, rezervasyonunu yaptır.
Artık davetiye bakma zamanı geldi. Yemek menüsü ve isim kartlarını da aynı tasarımla hazırlatabilirsin.

Düğüne 7 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Şehir dışından gelecek misafirlerinin nerede konaklayacaklarını planlayabilirsin. Mesela onlar için bir otelle anlaşabilirsin.
Altın fiyatlarının düşmesini bekliyor olabilirsin ama alyans ve düğünde takılacak takılar için çok da geç kalma. Eğer nişan yaptıysan alyanslarınız zaten alınmıştır. Henüz almadıysan, kuyumcuların ya da özel tasarımcıların portfolyolarını inceleyip bir karar vermenin tam zamanı. Kilo değişimlerinde, yüzüğün parmağa olmama durumunda yüzüklerin genişletip, daraltılabileceğini de unutma.

Bekarlığa veda mı kına gecesi mi? Yoksa ikisi birden mi? Eğer öyleyse acele etsen iyi olacak. Bütçene uygun mekanları bulmanın tam vakti! Bu iki organizasyonun üstesinden gelebilmek için organizasyon firmalarından, en yakın arkadaşlardan ve akrabalardan destek alabilirsin. Fazla yorgunluk olmaması açısından bekarlığa veda gecen ile düğünün arasında bir hafta olmasına özen göster.

Gelin saçı modellerine şimdiden göz atmaya başla. En önemli detayı son anlara bırakmak istemezsin.
Gelin hamamı gibi eğlenceli bir geleneği neden programına dahil etmeyesin? Şık otellerde, tarihi hamamlarda, SPA’larda gerçekleştirilen gelin hamamı konsepti, her iki tarafın kadınlarının bir arada eğlenirken güzelleşmesi ve kaynaşması için birebir. Üstelik kına geceni de gelin hamamı konseptiyle birleştirebilirsin.

Düğüne 6 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Nikah için belediyeden tarih ve saat al.
Gelinliğini hangi firmaya diktireceğine karar ver.
Gelin ayakkabısı ve diğer aksesuarları seçmek için kolları sıvayabilirsin.
Fotoğraf ve video çekimlerinde hangi ekiple çalışmak istediğine karar ver. İşe firmaların portfolyolarını inceleyip, daha önce o firma ile çalışmış çift yorumlarını okuyarak başlayabilirsin.

Düğüne 5 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Balayında yurt dışına gidecekseniz pasaport yenileme ve vize işlemleri için neler yapman gerektiğini öğren.
Saç renginde ya da modelinde bir değişiklik yapmak istiyorsan şimdi yapmanın tam sırası. Çünkü bu şekilde hem sen hem müstakbel eşin hem de çevrenizdekiler saç rengine ve yeni saç modeline alışabilir.
Davetli listeni oluştur.
Sana düğün öncesinde ve düğün günü yardım edecek nedimeleri şimdiden belirle. Onlarla da konuş, beraber program yapın.
Kına konseptini belirle. Hint temalı kına gecesi mi yapacaksın yoksa geleneklerin mi ön planda olacak?
Kına gecesi elbiseni şimdiden seç. Konseptinle uyumlu olmasına özen göster.
Ne tarz bir düğün müziği istediğini düşünmeye başla. Eğer canlı müzik olsun istiyorsan beğendiğin bir orkestranın programını incelemende fayda var. Eğer bir DJ ile anlaşacaksan sevdiğin şarkıların bir listesini yapmaya başlayabilirsin.



Düğüne 4 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Düğün gecesini nerede geçireceksiniz? Otel ve limuzin rezervasyonlarını şimdiden yapabilirsin.
Nikah şekeri firmana da artık karar vermelisin. Nikah şekeri veya hediyelikleri, davetiye modelin ile aynı konseptte seçmeye dikkat edebilirsin.
Düğünde kimler şahidiniz olacak, kimler konuşma yapacak ve ne diyecekler! Önceden planlamalı ve gerekli sohbetleri yapmalısın.

Çalışıyorsan son birkaç ayda alışverişe çıkacak vaktin olmayabilir. Balayında ne giyeceksin, yanında ne götüreceksin şimdiden planlayıp alışverişe başlamak akıllıca olacaktır.
Ellerine düzenli olarak bakım yaptırmaya ve bunu korumaya başlayabilirsin.
Nikah elbiseni seç ve firmanla anlaş.
Eğer özel bir makyaj sanatçısıyla çalışmak istiyorsan, bu kişiyi belirlemeni ve düğünden önce birkaç farklı makyaj tipi denemeni tavsiye ederim. Denediğin makyajlarla fotoğraflarını çektir. Aynada gördüğünle fotoğrafta çıkan gelin makyajı aynı olmayabilir. Zevkine güvendiğin insanlara bu fotoğrafları gösterip fikir alabilirsin.
Gelinlik modeline ve düğün mekanına karar verdiğine göre, yüzüne en çok gidecek, gelinlik ve düğün konseptin ile uyumlu gelin saçını da kuaförün ile konuşmaya ufaktan başla. Ayrıca gelin buketini de seçmeyi unutmamalısın.

Düğüne 3 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Problemli bir cildin varsa tedavi için zamana ihtiyacın olacak. Peeling, lazer, leke tedavisi gibi cildini tahriş edecek uygulamaları üç ay öncesinden yaptırarak düğün gününde kıpkırmızı görünmekten kurtulabilirsin.
Eğer düğününde bronz bir tene sahip olmak istiyorsan bunun en doğal yöntemlerini bulmaya çalışabilirsiniz. Solaryum yaptırmayı düşünüyorsan aşırıya kaçmaman konusunda seni uyarmalıyım.

Sırada düğün pastası var. Farklı yerlerden pasta dilimleri tatmak ve kararını birkaç kere değiştirmek için kendine zaman tanı. En çok tercih edilen pastanelerin takviminde yer bulmak hiç de kolay değil. Sipariş vermenin tam zamanı!
Eğer gelin arabanızı kiralayacaksanız istediğin modelin ve rengin olduğu bir firmaya ulaş.
Save the date çekimlerini yaptır. Sosyal medyada fotoğraflarını paylaşarak düğün tarihini duyur.
İş yerine evlilik ve balayı tarihini bildir.
Düğününde o büyülü ilk dansınızla tüm konukları etkilemeyi kafaya koyduysan müstakbel eşinle birlikte bir dans kursuna kayıt olun ve çalışmaya başlayın. Düğün hazırlıklarına ufak bir es vermiş olacak, hem stres atacak hem de keyifli anlar yaşayacaksınız.

Düğüne 2 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Gelin ayakkabını artık satın aldığını farz ediyorum. Ayakkabılarını gelinlik provaları ve dans derslerine giderken yanında götür. Bu şekilde ayakkabıya alışacağın için düğün günü de rahatlıkla hareket edebileceksin.
Davetiyelerini bastırabilirsin.
Müziği yapacak grup ya da DJ ile şarkı listesi konusunda mutlaka konuşmalı ve kesinleştirmelisin.
Düğün menüsü için seçimini yap. Mekanın sunduğu lezzetlerin dışında tamamen sana özel bir menü oluşturulmasını da talep edebilirsin.
Nikah şekerlerini yaptır. Eğer tüketilebilir bir ürünse, düğününe yakın bir tarihte yapılmasını talep et.
Damatlık alışverişinin son dakikaya kalmasını istemiyorsan, bu konuyu nişanlına hatırlat derim. Damatlık modellerine göz atmaya başlamalı. Son dakika rotüşleri için elini çabuk tutmasında fayda var.

Düğüne 1 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Davetiyeleri dağıtmaya başlayabilir, misafirlerine ulaştığından emin olabilirsin.
Mekan yetkilileriyle görüşüp, menü tadımını yap.
Gelin arabası süslemeni seç.
Giriş müziğinden pasta kesme şarkına kadar güzel bir liste oluştur.
Saçının şeklini düzelttirmek için düğününden iki hafta önce kuaföre gitmelisin. Böylece saçın düğün gününe kadar iyice oturur.
Eğer kaşlarını kalınlaştıracak veya incelteceksen iki hafta önce son şeklini belirle.
Oturma planı yapmak için hem kendi ailenden hem de müstakbel eşinin ailesinden destek alabilirsin.

Düğüne 2 Hafta Kala Yapılması Gerekenler

Saç tasarımcın ve makyaj artistinle bir araya gelerek saç ve makyaj provanı yap.
Düğün günü akışını incele.
Firmalarla tekrar teyitleş. Herhangi bir eksik olmadığından emin ol.
Oturma düzeninde son kontrolleri yapıp net misafir sayısını düğün mekanına bildir.
Düğün ayakkabınla evde yürüme alıştırması yap.
Düğüne 1 Hafta Kala Yapılması Gerekenler
Hassas ürünler kullanarak cildini canlandıracak nazik bir cilt bakımı uygulaması yaptırabilirsin.
Saçlarına dip boyası yaptırman için doğru zaman bu hafta.
Balayı bavulunu hazırla. Düğün günü yaklaştıkça buna zamanın kalmayabilir. Ayrıca eğer yurt dışına çıkacaksanız yanına gideceğiniz ülkenin para birimini almayı unutma.
Acil durum çantasını hazırla!
Organizasyon firmasıyla son bir kez konuş.

Düğüne 1 Gün Kala Yapılması Gerekenler

Büyük gün geldi! Bugün kendini rahatlatacak şeyler yap. Papatya ya da melisa çayı içerek stresini azaltabilirsin.
Manikürünü yaptır. Eğer hassas ellerin varsa manikürünü bir gün önceden yaptırmanı öneriyorum.
Erken saatte uyumaya özen göster.
Son kontrollerini yap.
Düğün Günü!
Güne kahvaltıya başlamayı ihmal etme.
Kuaföre git.
Düğün fotoğraflarını çektir.
Ve en önemlisi, bu gün dilediğince eğlen! Hiçbir şeyin seni üzmesine izin verme. Ufak tefek aksilikler karşına çıksa da onun yerine güzel şeylere odaklan. Bu gün senin günün unutma!
Evet, düğün hazırlıklarında ay ay neler yapman gerektiğini anlattım. Artık ajandam aracına notlar alarak hazırlıklarına başlayabilirsin. Eğer yukarıda bahsettiğim gibi planlı bir şekilde ilerlersen düğün hazırlıklarının stresten uzak ve keyifli bir hale geleceğine emin olabilirsin.
Er Şaban bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 11 Ekim 2022, 09:38   #2
Çevrimdışı
Charismax
Yanıt: Düğün Hazırlıkları Nelerdir?




Yeni evleneceklere allah yardım etsin.. zor abi çok para istiyor.. yapmasan bu seferde diyosun ömrümde bir kere..
__________________
Ben sene
Sen mene
Takka tukka
Mukasko tukka
Lehzen ahzen
Kabren mahzen
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 11 Ekim 2022, 09:38   #3
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Düğün Hazırlıkları Nelerdir?




Şey benim bi eksiğim var damat adayım yok..
f8r7t bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 11 Ekim 2022, 09:42   #4
Çevrimiçi
Yanıt: Düğün Hazırlıkları Nelerdir?




gupse kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Şey benim bi eksiğim var damat adayım yok..

O da bişey mi benim aday adayım bile yok
f8r7t bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 11 Ekim 2022, 09:45   #5
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Düğün Hazırlıkları Nelerdir?




Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster


O da bişey mi benim aday adayım bile yok

Kıyamaaam..
Beterin beteri varmis iyi bari sevindim kendim icin .))
Beatrice bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 11 Ekim 2022, 10:05   #6
Çevrimdışı
Gold Üye
Yanıt: Düğün Hazırlıkları Nelerdir?




Gelin olmuş gidiyorsun bize veda ediyorsun fjdjsjsj sakın ağlama diyorsun gupse ağlamamız elde mi? Dkdkdkdksm
gupse bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 11 Ekim 2022, 10:05   #7
Çevrimdışı
Gold Üye
Yanıt: Düğün Hazırlıkları Nelerdir?




gupse kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Şey benim bi eksiğim var damat adayım yok..

Aaa tam yerine geldiniz qupse Hanım. Çöp çatanların kralı burada! Hemen bulalım dkdksjsjsjs kriterleri yazın :d
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 11 Ekim 2022, 10:06   #8
Çevrimdışı
Gold Üye
Yanıt: Düğün Hazırlıkları Nelerdir?




Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster


O da bişey mi benim aday adayım bile yok

(( oyyyyyy kıyamammmmmm istersen aday olabilirim?
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 11 Ekim 2022, 10:07   #9
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Düğün Hazırlıkları Nelerdir?




f8r7t kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Aaa tam yerine geldiniz qupse Hanım. Çöp çatanların kralı burada! Hemen bulalım dkdksjsjsjs kriterleri yazın :d

Çöpume sordum çatılmak istemiyomus.))
Siyah beyaz filmlerde ki gibi köseyi dönerken dooiink diye carpilmak istiyomus .d
f8r7t bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 11 Ekim 2022, 10:08   #10
Çevrimdışı
Gold Üye
Yanıt: Düğün Hazırlıkları Nelerdir?




gupse kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Çöpume sordum çatılmak istemiyomus.))
Siyah beyaz filmlerde ki gibi köseyi dönerken dooiink diye carpilmak istiyomus .d

Hahaha filmlerde maalesef
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
düğün, hazırlıkları, nelerdir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
TikTok alışveriş özelliği için hazırlıkları tamamladı DeepSilence Sosyal Ağ Trendleri 0 06 Ekim 2022 12:33
Beşiktaş'ta yeni sezon hazırlıkları sürdü KoJiRo Beşiktaş 0 29 Haziran 2022 18:01
Fenerbahçe'de yeni sezon hazırlıkları devam etti KoJiRo Fenerbahçe 0 22 Haziran 2022 21:08
Fenerbahçe'de yeni sezon hazırlıkları sürüyor KoJiRo Fenerbahçe 0 22 Haziran 2022 21:06
Arşın Altında Bir Düğün DeepSilence İslam ve Din 0 26 Mayıs 2022 10:23




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net