Polenta (İtalyan mutfağı)
Polenta (İtalyan mutfağı)
Malzemeler 250 gr mısır unu 50 gr parmesan peyniri 1 litre su Tuz Yapılışı Yüksek ve geniş bir tencereye tuzlu suyu koyun. Ardından ocağın altını kısıp, bir yandan suyu karıştırmaya devam ederken bir yandan da yavaş yavaş mısır ununu ekleyin. Karıştırmamayı bırakmamanız önemli, aksi takdirde karışım katılaşabilir. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kadar pişmeye bırakın. Tencereyi ocaktan indirdikten sonra rendelediğiniz parmesan peynirini de katıp karıştırmaya devam edin ve yeniden kapağını kapatıp 15 dakika kadar çekmesini bekleyin. Polentayı henüz sıcakken ya da soğuduktan sonra düz bir zemine koyup şekil almasını bekleyin ve dilimleyin. Soğumasını beklerseniz dilimlemeniz daha kolay olur. Bu dilimleri zeytinyağında kahveleşinceye kadar kızartıp servis yapabilirsiniz. Alıntı |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 03:42. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.