TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Dünyadan Haberler (https://www.trendforum.net/dunyadan-haberler/)
-   -   7.7'lük depremle sarsılan Türkiye'nin talebine ilk olumlu yanıt ABD'den geldi: Yardıma hazırız (https://www.trendforum.net/dunyadan-haberler/13145-7-7luk-depremle-sarsilan-turkiyenin-talebine-ilk-olumlu-yanit-abdden-geldi-yardima-haziriz.html)

Zeytin 06 Şubat 2023 13:15

7.7'lük depremle sarsılan Türkiye'nin talebine ilk olumlu yanıt ABD'den geldi: Yardıma hazırız
 
AFAD'ın verilerine göre Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Pek çok ilimizde hissedilen deprem sonrası bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" dedi. Bu çağrı sonrasında ABD, Türkiye'ye her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu duyurdu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazırız" denildi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Çok sayıda ilde de hissedilen deprem 30 saniyeden fazla sürdü. Sarsıntı Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de de hissedildi.

"DÖRDÜNCÜ SEVİYE ALARM ORTAYA KOYDUK"
Deprem sonrası açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" dedi.


ABD: HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ
Bakan Soylu'nun çağrısı sonrasında ABD'den ilk açıklama geldi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın yaptığı açıklamada, "Gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazırız. Başkan Joe Biden, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve diğer federal hükümet ortaklarını, depremden en çok etkilenenlere yardımcı olmak için ABD'nin müdahale seçeneklerini değerlendirmeleri için yönlendirdi. Türkiye hükümeti ile koordinasyon halinde durumu yakından izlemeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

haberler.com

Roronoa Zoro 06 Şubat 2023 18:07

Yanıt: 7.7'lük depremle sarsılan Türkiye'nin talebine ilk olumlu yanıt ABD'den geldi: Yardıma hazırız
 
zaten o amerikan gemisi istanbula bi girdi pir girdi


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 16:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.