TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Eğitim Haberleri (https://www.trendforum.net/egitim-haberleri/)
-   -   KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı? Öğrenciler beklemede! 2023 2024 GSB KYK başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? (https://www.trendforum.net/egitim-haberleri/33841-kyk-burs-basvuru-sonuclari-aciklandi-mi-ogrenciler-beklemede-2023-2024-gsb-kyk-basvuru-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak.html)

Beatrice 26 Ekim 2023 18:19

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı? Öğrenciler beklemede! 2023 2024 GSB KYK başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
 
İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Öğrenciler, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de öğrenebilirler.

Ayrıca öğrencilerimiz bankamatik kartlarını da bankadan temin edecekler.

KYK BURSU NEDİR?
KYK bursu, Türkiye'de yükseköğrenim gören öğrencilere verilen bir tür devlet bursudur. KYK, "Kredi ve Yurtlar Kurumu"nun kısaltmasıdır. KYK bursları, Türkiye'de üniversite veya yüksekokul düzeyinde eğitim alan öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla verilir. Bu burslar, öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamak ve yaşam giderlerine katkıda bulunmak için verilir.

KYK burslarının alınabilmesi için belirli koşulları karşılamak gerekmektedir. Genellikle aile geliri, öğrencinin öğrenim gördüğü şehre göre belirlenen bir eşik değeri aşmamalıdır. Ayrıca, başarı not ortalaması gibi akademik kriterler de bazı durumlarda dikkate alınabilir. KYK bursları her yıl başvuru sonuçlarına göre verilir ve bu burslar öğrencinin banka hesabına veya elden ödeme şeklinde yapılır.


Alıntı


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 05:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.