TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Eğitim Haberleri (https://www.trendforum.net/egitim-haberleri/)
-   -   Yeni müfredatın ilk ayrıntıları: 'Bütüncül eğitim' yaklaşımı hedefleniyor (https://www.trendforum.net/egitim-haberleri/34061-yeni-mufredatin-ilk-ayrintilari-butuncul-egitim-yaklasimi-hedefleniyor.html)

Beatrice 03 Kasım 2023 09:45

Yeni müfredatın ilk ayrıntıları: 'Bütüncül eğitim' yaklaşımı hedefleniyor
 
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla başlatılan yeni müfredata ilişkin ilk detaylar belli oldu. Hazırlıkların devam ettiği yeni müfredat 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde okul öncesinden başlayarak liseye kadar kademeli bir şekilde uygulanacak. Öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini merkeze alan 'bütüncül eğitim' yaklaşımının benimsendiği yeni müfredatta derslerde sadeleştirmeye gidilecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla başlatılan 2017'den beri en kapsamlı değişim olan yeni müfredat değişikliğinin ilk ayrıntılar belli oldu. Bakan Tekin, yeni değişikliklerle öğrencilere gereksiz ve düzeylerinin üzerinde bilgi yüklemesi yapmayacaklarını belirterek aralık ayında yapılacak değişikleri kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu.

Alıntı


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 03:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.