Forum Logo




Obezite İçin Hangi Oranda Engelli Raporu Verilir?

Engel tanımayan hayatlar..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Mayıs 2023, 10:54   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Obezite İçin Hangi Oranda Engelli Raporu Verilir?




Obezite İçin Hangi Oranda Engelli Raporu Verilir?
Www.TrendForum.Net

Obezite, vücudun iskelet ve fiziksel standartlarını aşan aşırı yağ birikiminden kaynaklanması durumudur. Obezite nedir, vücut kitle indeksi nedir, obezite engel oranı nedir, obezite engelli raporu alabilir mi? tüm bu soruların cevaplarını sizler için araştırdık.

Birçok insan obezitenin basitçe ‘aşırı yemek’ olduğunu düşünür; ancak, bundan çok daha karmaşıktır. Obezite, aşırı yağ depolanmasının ilerleyici, yaşamı tehdit eden bir hastalık olarak tanımlanabilir. Kilonuzun sağlıklı veya sağlıksız aralıkta olup olmadığını anlamanın birçok yolu vardır, ancak sağlıklı bir kiloda olup olmadığınızı kontrol etmenin en yaygın yolları vücut kitle indeksinizi veya BMI’nizi ve bel çevrenizi hesaplamaktır.

Obezite nedir?

Obezite, vücudunuz aşırı miktarda yağ biriktirdiğinde ve depoladığında ortaya çıkan bir tıbbi durumdur. Kişinin boyuna ve kilosuna bağlı olarak obezite, Sınıf 1, Sınıf 2 ve Sınıf 3 dahil olmak üzere birkaç kategoriye ayrılır.

Bir kişi sağlıksız miktarda vücut yağına sahipse obez olarak sınıflandırılır. Vücut kitle indeksi %30’ını veya daha fazlasını oluşturan bir kişi obez olarak sınıflandırılır.

Vücut kitle indeksi nedir?


Vücut Kitle İndeksi (BMI), boy ve kilo bazında vücut yağınızın bir ölçüsüdür. Vücut yağının yüzdesini doğrudan ölçmese de, uygun ağırlık aralıkları için tek başına ağırlıktan daha doğru bir ölçüm sağlar.

Vücut kitle indeksi nasıl hesaplanır?

Vücut ağırlığınızı, boyunuzu karesine böldüğünüzde (kg/m²) bir hesaplama yaparak vücut kütlenizi ölçme işlemine BMI “Vücut kite indeksi” denir. Hesaplama sonucu ortaya çıkan sayı, Vücut Kitle İndeksinizdir (BMI) ve boyunuza göre çok az, normal ve çok fazla olanı belirtir.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

obezite arttıkça bu sağlık riskleri de artmaktadır.

BMI nedir?

Vücut Kitle İndeksi veya BMI standları, boy ve kilo bazında vücut yağının bir ölçüsüdür.

Obezite engel oranı nedir?

Fazla kilo ve obezite, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet ve kanser dahil olmak üzere bir çok kronik hastalık için başlıca risk faktörleridir. Erişkinler için engel oranı klavuzunda yer alan obezite engel oranı şu şekilde belirtilmiştir.

Obezite engel oranı tablosu

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Obezite engelli raporu alabilir mi?


Obezite için engel oranı verilir. Engel oranı vücut kitle indeksine göre hesaplanır ve bu duruma göre oran belirlenmektedir. Erişkinler için engel oranı klavuzunda ciddi obezite ve morbid obezitesi olan kişilere engel oranı verilmek ve sağlık raporu alınmaktadır.

Sude ELİFKAYA yazısından alıntıdır.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
engelli, hangi, obezite, oranda, raporu, verilir, İçin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Çölyak Hastalığı İçin Hangi Oranda Engelli Raporu Verilir? DeepSilence Engelsiz Yaşam 2 19 Mayıs 2023 09:26
Engelli Raporu Bilgi Rehberi 2023 DeepSilence Engelsiz Yaşam 9 19 Mayıs 2023 09:00
Düşen Bir Uçakta En Az Hasarı Almak İçin Hangi Koltuğa Oturmak Gerekir? Beatrice Bunları biliyor musunuz? 4 12 Ekim 2022 13:28
Çitos Efe yıllar önce obezite tartışmaları yaratmıştı! Son hali ortaya çıktı KoJiRo Ünlülerin Dünyası 3 20 Eylül 2022 14:29
EuroLeague’in Geleceğine Uzman Raporu: Krizden Çıkış İçin Yol Haritası KoJiRo Basketbol 0 12 Haziran 2022 14:56




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net