TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Göz Sağlığı (https://www.trendforum.net/goz-sagligi/)
-   -   Gözlerin Şişmesine Neden Olan Besinler (https://www.trendforum.net/goz-sagligi/3704-gozlerin-sismesine-neden-olan-besinler.html)

KoJiRo 11 Haziran 2022 15:27

Gözlerin Şişmesine Neden Olan Besinler
 
Litrelerce su içmenize ve yediklerinize tuz atmamanıza rağmen sabahları şişmiş gözlerle mi uyanıyorsunuz? İşte hiç bilmediğiniz, gözlerinizin şişmesine neden olan besinler...

Fast food: Ekstra tuz eklemeseniz bile öğle yemeğinizde 2 bin miligram, yani bütün gün yemeniz gerekenden daha fazla sodyum yer alıyor. Yüksek oranda sodyum aldığınızda vücudunuz şişer.

Domates: Solanin içeren meyve, inflamasyon ve şişliğe neden olur. Bilimsel olarak kanıtlanmasa da eklem yangısı gibi inflamatuar hastalıklara sahip hastalar, domates yemeyi bıraktıktan sonra daha iyi olduklarını söylüyorlar.

Patlıcan: Patlıcan da domates gibi solanin içerir. Yine bilimsel olarak kanıtlanmasa da, gözlerin şişmesine neden olur. Patlıcan yemeyi bıraktıktan 3 hafta sonra farkı görebilirsiniz.

Konserve yiyecekler: Konserve yiyeceklerdeki fazla sodyumdan kurtulmak için pişirmeden önce iyice yıkamanız gerekir.

Buğday ekmeği: Gluten intoleransına sahipseniz veya buğday alerjiniz varsa, ekmek yediğinizde vücudunuzda şişlikler meydana gelebilir.

Süt ürünleri: Süt, peynir ve yoğurt da inflamatuar besinler olduğundan şişliğe neden olabilir. Özellikle de alerjiniz varsa. Süt ürünlerini azalttığınızda gözlerinizdeki şişliğin azaldığını göreceksiniz.

Acı biber: Kapsaisin içeren acı biberler vücut dokunuzun yanarak iltihaplanmasına sebep olabilir. Bu durumdan gözleriniz de etkilenebilir.

Şeker: Beyaz şeker tükettiğiniz en inflamatuar besinlerden bir tanesidir.


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 09:08.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.