TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.trendforum.net/hayvanlar-alemi/)
-   -   Kedilerin Sevmediği Kokular Nelerdir? (https://www.trendforum.net/hayvanlar-alemi/10357-kedilerin-sevmedigi-kokular-nelerdir.html)

Beatrice 24 Kasım 2022 17:18

Kedilerin Sevmediği Kokular Nelerdir?
 
Çocukken sobanızın üzerine koyduğunuz portakal kabuklarının ortaya çıkardığı kokuyu hatırlıyor musunuz? Peki ya çiçeklerle aranız iyi mi? Son olarak kahve kokusunu düşünelim. Tüm bu kokuları seviyoruz ve hatta anılarımızda yeri var. Ancak, tüylü dostlarımız bu konuda bizimle aynı fikirde olmayabilir.

Kedilerin ve köpeklerin keskin koku alma kabiliyetine sahip olduğunu daha önce duymuş olmalısınız. Aslında, insanlardaki 5 milyon koku hücresine karşın köpeklerin 150 ila 300 milyon arasında değişen koku alma hücreleri vardır. Bu bilgiden sonra, narkotik köpeklerinin nasıl çalıştığını daha iyi anlamış olmalısınız.

Benzer şekilde, kediler 200 milyon civarında koku alma hücresiyle insanlardan 14 kat daha iyi koku alır. Yani evet, kediler ve köpekler muazzam koku alma özellikleriyle donatılmış hayranlık uyandırıcı canlılardır.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Öte yandan, hassas koku alma kabiliyetleri onlar için her ne kadar hayati öneme sahip olsa da bazı durumlarda canlarını sıkıcı durumlarla karşılaşmalarına neden olabilir ve siz bunun farkında olmayabilirsiniz. Örneğin, buharı tüten yeni hazırladığınız bir kahve, bahçenizden topladığınız bazı çiçeklerin kokusu ve hatta özellikle kış aylarında tükettiğiniz turunçgiller kediniz için rahatsız edici olabilir.


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 21:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.