Forum Logo




Evde Kedi Nanesi Nasıl Kolayca Yetiştirilir?


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Roronoa Zoro

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Ekim 2022, 13:15   #1
Çevrimiçi
Evde Kedi Nanesi Nasıl Kolayca Yetiştirilir?




Evde Kedi Nanesi Nasıl Kolayca Yetiştirilir?
Www.TrendForum.Net

Evde Kedi Nanesi Nasıl Kolayca Yetiştirilir?

TrendForum.Net


Kedi nanesi (otu) nedir?
Kedi otu olarak da anılan kedi nanesi, ballıbabagiller familyasından bir bitki. Kedi çimi ile karıştırılsa da kedi çiminden farklı bir bitki olan kedi nanesi, görüntü itibariyle bildiğiniz nane yapraklarını andıran yapraklara sahip bir bitki. Botanik olarak "nepeta cataria" olarak anılan bu bitkinin ana vatanı ise Avrupa.

Kedi nanesini kedilerin gözdesi haline getiren ise içeriğinde yer alan nepetalakton isimli bir madde. Bir çeşit yağ olarak tanımlanan bu madde, kedi nanesinin kokusunun kediler tarafından ilgi görmesine sebep oluyor, kediler üzerinde uyarıcı bir etki oluşturuyor.

Neden kedilere kedi nanesi verilir diye düşünenler için de açıklamış olalım: İlk olarak kedilerin birçoğu bu bitkiden çok hoşlanıyor ve mutlu olmalarını sağlıyor. Bunun yanı sıra kedilere yeni bir davranış öğretmek, eğitmek amaçlı da kullanılabiliyor. Aynı zamanda tıpkı bir ödül maması gibi kullananlar ya da kedilerine egzersiz yaptırabilmek için de kedi nanesinden destek alanlar oluyor, aklınızda bulunsun.




Kedi nanesi nasıl yetiştirilir?



Kedinize ya da kedilerinize sürpriz yapmak istiyor ve en az bir saksı kedi nanesi yetiştirmek istiyorsanız sizi hemen böyle alalım ve evde en kolay şekilde kedi nanesi nasıl yetiştirilir adım adım anlatalım:

Verimli kedi nanesi tohumu ya da fidesi edinerek işe başlayın.
Organik madde bakımından zengin geçirgen toprak temin edin.
Kullanacağınız saksının da biraz geniş olmasına özen gösterin ki kolayca gelişen bitkinize ve kedinize uygun olsun.
Aynı şekilde saksının altında fazla suların akabileceği delikler ve bir tabla bulunduğundan emin olun.
Ekim ya da dikim işlemini yaparken toprağını çok bastırarak havasız bırakmamaya özen gösterin.
Ardından sulama düzeninizi belirleyin. Toprak nemli kalacak şekilde, ancak köklerinin çürümesine izin vermeyecek ölçüde sulama yapın.
Eğer saksı tablasında su birikirse hiç bekletmeden fazla suyu dökün.
Saksınızı yarı gölge alanlarda muhafaza edebilir, sadece balkonda değil evinizin içinde de bitkinizi yetiştirebilirsiniz. Ancak çiçeklenmesi gereken bahar aylarında en azından gündüzleri balkonda yetiştirmeye devam edebilirsiniz.
Kedi nanenizin yaprakları olgunlaşınca dilerseniz tek tek kopararak kedinize verebilir, dilerseniz doğrudan kedinizin ulaşabileceği bir alana saksınızı koyabilir, dilerseniz taze yaprakları koparıp güneşte kurutarak daha uzun süre değerlendirebilirsiniz. İşte bu kadar kolay.

Kedi nanesinin kedi üzerindeki etkisi nedir, bir zararı var mıdır?
Kedi nanesinin kediler üzerinde bilinen çok ciddi bir yan etkisi, zararı bulunmadığı söyleniyor. Ancak 8 aylıktan küçük kedilerde bir etki oluşturmayacağı ya da tam tersi bir etki göstererek bu bitkiden hoşlanmayacakları söyleniyor. Kedilerin yeterli miktarda etkileşime girdikten sonra bu bitkiden bilinçli bir şekilde uzak durdukları da gözlemlenenler arasında. Bu sebeple aşırı dozda maruz kalması gibi bir durum söz konusu olmuyor ancak siz yine de kontrolü elden bırakmak istemiyorsanız tabii ki bitkinizi kedinizin/kedilerinizin erişemeyeceği bir alanda yetiştirebilirsiniz.

Kedi nanesini taze ya da kurutulmuş olarak kullanabilir, kurutulmuş yapraklarını az miktarda yere serperek kedinizin tepkilerini gözlemleyebilir ya da doğrudan içine kedi otu saklanmış oyuncakları kullanabilirsiniz. Eğer kediniz/kedileriniz daha önce kedi nanesi ile hiç etkileşime girmedilerse ve bunu denemek istiyorsanız öncesinde mutlaka kedilerinizi düzenli olarak götürdüğünüz veterinere danışın ve onun onayını almadan böyle denemeler yapmayın, bizden uyarması.

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 27 Ekim 2022, 21:09   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Evde Kedi Nanesi Nasıl Kolayca Yetiştirilir?




marsa manita yapmadınız ot mu yapacaksınız
Beatrice bunu beğendi.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 27 Ekim 2022, 21:27   #3
Çevrimiçi
Yanıt: Evde Kedi Nanesi Nasıl Kolayca Yetiştirilir?




Marsa manita marsa manita marsa manitaaaaaaaaaa lay lay lay
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
evde, kedi, kolayca, nanesi, nasıl, yetiştirilir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kuş Nasıl Yakalanır - Kuşları Nasıl Yakalayabilirim - Kuşu Bir İnsan Nasıl Yakalar Candres Trend Sorular 5 07 Mart 2024 04:12
Boş vermek sizin için kolay mı? olmayan bir şeyi kolayca boş verebilir misiniz? Beatrice Trend Sorular 5 15 Kasım 2022 22:40
Saksıda Sarımsak Nasıl Yetiştirilir? Beatrice Hobi ve Uğraşlar 0 27 Ekim 2022 13:15
Kar küresi nasıl yapılır? Evde kavanozdan kar küresi yapımı Roronoa Zoro Hobi ve Uğraşlar 1 06 Haziran 2022 12:13
Burundaki siyah noktalar evde nasıl geçer? DeepSilence Vücut ve Cilt Bakımı 4 23 Mayıs 2022 14:16




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net