Forum Logo




Instagram Yeni Yaş Doğrulama Özelliklerini Test Ediyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Haziran 2022, 20:07   #1
Çevrimiçi
Instagram Yeni Yaş Doğrulama Özelliklerini Test Ediyor




Instagram Yeni Yaş Doğrulama Özelliklerini Test Ediyor
Www.TrendForum.Net



Instagram, kullanıcılarının yaşlarını doğrulamak için ABD’de yeni yollar test etmeye başlamış durumda. Buna göre Instagram, yaş doğrulama için sadece kimliğin yüklenmesinin yanı sıra video selfiesi ve sosyal inceleme olmak üzere iki yeni yöntem sunmaya başlayacak.



Video selfie çekme seçeneğinde ekrandaki talimatlar süreç boyunca size rehberlik edecek. Videoyu çektikten sonra bu çekim sadece yaş doğrulama konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan ve Instagram’ın bu taahhütteki ortağı olan Yoti ile paylaşılıyor. Yoti’nin teknolojisi, yüz özelliklerine göre yaşınızı tahmin ediyor ve ardından video siliniyor. Sonuçlar ise 20 dakika sürebiliyor.



İkinci seçenek olan sosyal incelemede ise kaç yaşında olduğunuzu onaylamak için takipçilerinizden destek alınıyor. Kefil olan kişi 18 yaşından büyük olması ve o sırada başkası adına kefil olmaması gerekiyor. Ayrıca, açıklanmayan başka güvenlik önlemleri de var. Size kefil olacak üç kişi seçmeniz gerekecek ve bu kişilerin talebe üç gün içinde yanıt vermeleri gerekecek.

Instagram iki nedenden dolayı kullanıcılarının kaç yaşında olduğunu öğrenmek istiyor. Bunlardan ilki platformu kullanmak için 13 yaşından büyük olmanız gerekmesi. Hatta bazı ülkelerde kullanıcıların daha da yaşlı olması bile isteniyor. İkinci nedense uygulamanın deneyiminin size göre uyarlamak istenmesi. Örneğin, 13 ila 17 yaşları arasındaysanız, hesabınız varsayılan olarak özel ve tanımadığınız yetişkinlerden gelen istenmeyen kişilerle sınırlı olacak ve reklamverenlerin size reklamlarla ulaşmak için sahip oldukları seçenekler sınırlı olacak.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
doğrulama, ediyor, instagram, test, yaş, yeni, Özelliklerini


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Intel, Arc A380 Özelliklerini Sessizce Güncelledi KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 22 Haziran 2022 21:37
AMD, RX 6000 Serisiyle Üç Yeni Oyun Hediye Ediyor KoJiRo Oyun Haberleri 0 20 Haziran 2022 21:37
Elon Musk, Yeni Starlink Uydularının Özelliklerini Açıkladı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 01 Haziran 2022 05:38
TikTok, mini oyunları test ediyor KoJiRo Sosyal Ağ Trendleri 0 22 Mayıs 2022 17:47
Microsoft, Windows 11 için Android 12'yi test ediyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 22 Mayıs 2022 17:17




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net