TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   İslam ve Din (https://www.trendforum.net/islam-ve-din/)
-   -   Ateistler Doğaüstüne İnanabilir mi? (https://www.trendforum.net/islam-ve-din/10076-ateistler-dogaustune-inanabilir-mi.html)

Beatrice 19 Kasım 2022 11:31

Ateistler Doğaüstüne İnanabilir mi?
 
temellendirilmeye muhtaçtır. Bu, aynı zamanda teistler açısından da dikkate değer bazı sonuçlar doğurur. Tanrı’nın varlığı lehine en ilginç argümanlardan bazıları, doğaüstünü (cinler, melekler, medyumlar, paranormal olaylar vb.) kanıtlamaya çalışarak yola çıkar.

Ancak ateizmin doğaüstü inançlarla direkt bir çelişkide olmaması durumunda Tanrı’nın varlığını kanıtlamak için doğaüstünü kanıtlamanın yeterli olmadığı ortaya çıkar. Teistler, kanıtladıklarını düşündükleri doğaüstü fenomenlerin aynı zamanda teistik bir Tanrı’ya işaret ettiğini de göstermek zorundadırlar.

Bu ulaştığımız sonuç, elbette bizlerin ruhlara ve diğer her türden doğaüstü fenomene inandığımız anlamına gelmiyor. Biz sadece ateizmin kapsamının daha doğru bir şekilde belirlenmesini ve natüralizmle eşdeğer görülmemesini istediğimiz için bu noktayı açıklamak istedik.

Yazıyı yazan bizler, natüralizmin mevcut alternatifler içinde hem bilimsel hem de felsefi açıdan en güçlü görüş olduğunu düşünüyoruz. Yani ateizmden daha spesifik bir görüşü savunmaktayız. Teizmle beraber doğaüstücülüğün her çeşidine karşı çıkıyoruz.

Umuyoruz ki bu yazı, ateistlerin çoğuna aslında kabul ettikleri görüşün salt ateizm değil; onun ötesine geçmiş, daha ayrıntılı ontolojik iddialarda bulunan natüralizm olduğunu gösterebilmiştir.


-Alinti-

EsrarLı 19 Kasım 2022 12:56

Yanıt: Ateistler Doğaüstüne İnanabilir mi?
 
hiç birseye inanmiyorlar napak simdi

Er Şaban 19 Kasım 2022 15:08

Yanıt: Ateistler Doğaüstüne İnanabilir mi?
 
ateistler bana inansınlar :D ben onları ihya ederim sdfsdf


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 06:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.