Forum Logo




Kahve falı nedir ve nasıl bakılır?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Eylül 2022, 07:35   #1
Çevrimiçi
Kahve falı nedir ve nasıl bakılır?




Kahve falı nedir ve nasıl bakılır?
Www.TrendForum.Net



Kahve falı nedir ve nasıl bakılır?


Kahve falı içilen Türk kahvesi sonrası fincanın kapatılarak soğuduğunda fincan içerisinde ve tabakta çıkan görüntülerin yorumlanması şeklidir. Hiçbir bilimsel dayanağı olmayan, sezgileri güçlü kişilerin şekiller ile yaptığı yorumlara dayanan bir fal şeklidir.


Türk Kahvesi Kültürümüzün En Önemli Parçası

Türk Kahvesi Osmanlı döneminde 1517 yılında Yavuz Sultan Selim dönemimde Osmanlı saraylarında içilmeye başlanan özel bir kahve kültürü olarak Türk mutfağındaki yerini almıştır. Kahve falının da ilk kez Osmanlı Saraylarında ortaya çıktığı bilinmektedir. Türk kahvesi daha sonraları Bosna, Orta Doğu ve Balkanlara arsından da dünyanın pek çok yerine yayılmış bir kahve kültürüdür. Fakat kahve falı daha çok Türk kültürüne ait bir fal biçimidir.


Kahve Falı Nasıl Bakılır

Kahve falı bakmak için öncelikle Türk kahvesi içilip fincan alt tabağa kapatılır. Fincan iyice soğuduktan sonra 6. hislerine güvenen sezgileri güçlü bir falcı tarafından açılır. Fal bakan kişi fincanın içerisinde gördüğü şekilleri bazı nesnelere ve canlılara benzeterek yorumlar yapar. Kahve falı hem geçmişi hem geleceği haber veren bir fal olarak bilinir. Olacak olaylar konusunda kişiyi bilgilendirip uyardığına inanılır. Kahve falı bakan sezgileri güçlü insanlar gelecek ile ilgili öngörülerde bulunarak kişileri yönlendirir. Kahve falının en büyük özelliği içilen mis gibi Türk kahvesinin ardından âdeta büyüleyici bir ritüel olmasıdır. Kahve falı mucizevî bir kehanet gibi görünse de kahve falı bakan kişinin yetenekleri doğrultusunda anlam kazanır.

Neden Kahve Falı Bakılır

Kahve falı bakma ritüeli insanların merakı ile başlayan bir uygulamadır. İnsanoğlu geçmişten günümüze hep geleceği merak etmiştir. Gelecekten haber verebileceğini düşündüğü tüm uygulamalara da büyük bir ilgi göstermiştir. Kahve falı da insanların gelecek merakı sonucu ortaya çıkmıştır. Kahve falı bakan kişinin gördüklerine ve yorumlarının doğruluğuna güvenen insanlar kahve falı ile gelecekte başlarına gelebilecek olaylar hakkında haber alabileceklerini ümit ederler. Kahve falı bakan kişiler ise bazen yalnızca kendi egosal bilme duyusunu tatmin için bazen de para karşılığı kazanç sağlamak için fal bakarlar. Kahve falı bir eğlence gibi görünse de ciddi anlamda bir iş alanı hâline de gelmiştir.

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bakılır, falı, kahve, nasıl, nedir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Çingene Usulü Su Falı Nasıl Bakılır? Beatrice Astroloji ve Burçlar Dünyası 3 08 Mart 2023 23:10
Deliryum nedir, nasıl bir hastalıktır? Beatrice Psikiyatri 2 17 Eylül 2022 17:06
Mükemmel Kahve Keyfi İçin - Filtreli Kahve Demliği Beatrice Geri Dönüşüm Kutusu 0 14 Temmuz 2022 14:47
Mükemmel Kahve Keyfi İçin - Filtreli Kahve Demliği KoJiRo Ev ve Dekorasyon 1 01 Temmuz 2022 23:56
Diyet nedir ve nasıl yapılmalıdır? Beatrice Kilo vermek istiyorum 0 05 Mayıs 2022 15:35




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net