TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Kilo vermek istiyorum (https://www.trendforum.net/kilo-vermek-istiyorum/)
-   -   Hindistan Cevizi Yağı Zayıflatır mı? (https://www.trendforum.net/kilo-vermek-istiyorum/10353-hindistan-cevizi-yagi-zayiflatir-mi.html)

Beatrice 24 Kasım 2022 17:06

Hindistan Cevizi Yağı Zayıflatır mı?
 
İçerisindeki yağ asitlerinin büyük bir kısmı doymuş yağlardan oluşan hindistan cevizi yağı, son dönemlerde kilo vermek isteyenler tarafından en çok tercih edilen gıdaların başında geliyor. Mevcut diyet listenize diğer yağların yerine ekleyeceğiniz hindistan cevizi yağı, gün içinde daha fazla kalori yakmanızı sağlayarak fazla kilolarınızdan kurtulmanızı kolaylaştırabilir…

Geçtiğimiz yıllarda yapılan birkaç bilimsel çalışmada, hindistan cevizi yağının zayıflama üzerindeki etkileri araştırılmış ve sonuçlar karşılaştırılmıştır. Çalışmaların bazılarında katılımcıların vücut kitle indeksi ve karın bölgesindeki yağlarda azalma olduğu bildirilirken, bir diğer çalışmada ise katılımcılarda hiçbir değişim görülmediği saptanmıştır.

Hindistan cevizi yağı, başarıyla sonuçlanan araştırmalarda diyet ve egzersiz planının bir parçası olarak değerlendirilmiştir. Fakat uzmanlar, sadece hindistan cevizi yağıyla beslenerek yapılacak bir diyetin kilo vermek üzerinde hiçbir etkisinin olmayacağını belirtmektedir. Ayrıca aşırı miktarda tüketilmesi, çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.

Alıntı


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 11:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.