Forum Logo




Kara kaplı defteri açıp okumak gibi kendini okumak: Bu senin yaşam masalın

Kişisel Gelişim ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Kasım 2022, 13:53   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Kara kaplı defteri açıp okumak gibi kendini okumak: Bu senin yaşam masalın




Kara kaplı defteri açıp okumak gibi kendini okumak: Bu senin yaşam masalın
Www.TrendForum.Net

Kara kaplı defteri açıp okumak gibi kendini okumak. İçinde bilmediğin ama sana aşina sonsuz semboller, resimli hikayeler, sesler, mırıldanmalar… sen ve seni buraya kadar getiren tüm yaşamının, tüm yolculuğunun günlüğü.

Tüm yaşam haritan, tüm varoluş hikayelerin! Hepsi birbirinden eşsiz, hepsi kendi içinde bir mana.

Bir hikayeler kitabı gibi, art arda sıralanmış masalların, türkülerin diyarı. Aynı kahramanın, kılık değiştirerek dolaştığı dünyalarda yaşadıkları. Sensin o. Senin tamamın, bütünün.
Bir yerde katilsin, bir yerde mazlum, bir yerde aşıksın, bir yerde mecnun.. Bir yerde sofusun bir yerde anarşist. Hepsi de birbirinden heyecanlı, birbirinden değerli tecrübelerle dolu.
Bu senin, yaşam masalın!

Kahramanın sonsuz yolculuğunda, tarihin ve yaratılışın her noktasında seyahati, gezginin seyir defteri!
Keşfe açık, seçime açık, dönüşüme açık, sonsuz!



Ve bu yaşam gemisinin kaptanı olan sen, seyir defterini dolduruyorsun şu anda! Sadece yaşayarak, sadece gözlemleyerek. Hem kendine hem de tüm varoluşa tecrübe bırakıyorsun. Sen, muhteşem bir araştırmacı ve gönüllüsün. Gönlünü yaşamın devamlılığına adamış, sonrası, kendin ve bütün için yaşayarak katkıda bulunansın. Sadece var olarak. Sadece seçeneklerini değerlendirip herhangi birini yaşayarak.
Hiç önemli değil hangisini seçtiğin, hepsi doğru!

Her seçenek nasılsa yaşandı, yaşanacak. Senin kahramanın, yani sen, ne dilersen bu seyir defteri öyle yazılacak. Ve senin gözünden dünya öyle şekillenecek eşsiz eş-yaratıcı!

Gözünün içine baktığın her bir varlık, senden, aynı okyanusun başka bir gemisinin kaptanı. Seninle aynı yolda, bazen yan yana bazen ayrı rotalarda. Nihayetinde herkes aynı okyanusta! Farklı kılıklarda, farklı hikayelerde!

Bir varlığın milyar parçaları, kimlikleri her durumda değişen. Aynı öze her an başka gömlek giydiren. Karşılaştığın her varlık, senin başka bir halin, başka rotalardan, başka zamanlardan. Kendine nasıl davranırsan öyle davran, yine de kendine “iyi” davran!

Yine de kendine “şefkatle” “anlayışla” “sevgi” ile davran. Bil ki o da, senin başka bir zamandan karşına yansıtılmış bir kopyan.
Özünde, en başında sen teksin! Tek ve bütün…

Ve gün gelir ve zaten gelmiştir; kendinin başka beden yansımasında gözlerinin içine bakıp her şeyi hatırlarsan, hani o ilk varoluş aşkını… öyle sarıl kendine! Çok yol kat ettik, dahası da var. Hep beraber bütün parçalar daha da yenisine, en yenisine gideceğiz ve zaten ordayız.

Şimdi kalk güzel parçam, sadece senden oluşan şu varoluşa bak ve derin bir nefes al. Sensin! Ve kendine yardım et, akıllıca, sabırla, aşkla kendine yardım et. Şu an farkında olduğun kahramanını onurlandır. Şu anda gerçekleştirdiğin seyahati onurlandır. Bunu ve her seyahatini.. Hepsi seni sen yaptı, şimdide ve her zaman.
Sevgi pusulan olsun.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açıp, defteri, gibi, kaplı, kara, kendini, masalın, okumak, senin, yaşam


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
TrendForum Hatıra defteri 📝 gupse En Özel Günlerimiz 50 31 Mart 2024 01:07
Yoklama Defteri Beatrice Trend Oyunlar 126 22 Kasım 2023 19:19
Kuran’ı Arapça Mı Okumak Gerekir? Beatrice İslam ve Din 1 20 Aralık 2022 18:29
Daha mutlu bir yaşam için: Bedeninizle barışıp kendinizi olduğu gibi sevin DeepSilence Kişisel Gelişim 0 10 Kasım 2022 14:15
Kara Tahta (Trt 1) mamihlapinatapai Yerli Diziler 0 07 Mayıs 2022 12:52




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net