Forum Logo




Olanı olduğu gibi kabul etmek başarı mıdır, yenilgi midir?

Kişisel Gelişim ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Ocak 2023, 13:01   #1
Çevrimiçi
Admin
Olanı olduğu gibi kabul etmek başarı mıdır, yenilgi midir?




Olanı olduğu gibi kabul etmek başarı mıdır, yenilgi midir?
Www.TrendForum.Net

Geçenlerde twitter’da şöyle bir tweet’e denk geldim: “Her şeyi olduğu gibi kabul ettim. Ömrümde bundan büyük yenilgi görmedim. Allah yaşatmasın.”

Okuduğum gibi afalladım da biraz. Senelerdir her şeyi olduğu gibi kabul etmeye çalışan ben, bunun için 1001 takla atan ben için bu cümle bayağı ters köşe oldu. Olduğu gibi kabul etmek neden birilerine başarısızlık, yenilgi gibi gelmişti? Çaresizlik hissi mi? Evet, böyle olmalıydı, çünkü ben de kendimle çalışmaya başlamadan evvel kabulü bu şekilde değerlendiriyordum. Elimden bir şey gelmediğinde, kendimi epeyce çaresiz hissettiğim zamanları hatırladım.

Bu zamanlar tamamen yok olmuş değil. Hala bazı durumlar karşısında oldukça direnç gösterebiliyorum. Gösterdiğim o direnç bilin bakalım dönüp dolaşıp kime zarar veriyor yeniden? Yine bana; yani yine kişinin kendisine.

Biz insanlar, her şeyi kontrol edebileceğimizi düşünüyoruz genellikle. Fakat hayatın matematiğinde bu kontrole pek yer yok. Hayat bildiği gibi akıyor ve o aktıkça gösterilen direnç de akan bir suyun önüne gelen taşta inatla sımsıkı tutunmaya, orada su birikmesine ve o biriken suyun kuvvetinin yine bizim canımızı acıtmasına denk gelmiyor mu? Benim bugüne kadar tecrübelerim hep bu yönde oldu. Neye dirensem, yine döndü, dolaştı, beni buldu ve bırakacağım zamana kadar orada öylece durdu. Biraz da hayatla inatlaşmak gibi aslında. Az inatlaşmadım. Az “Hayır, benim dediğim olacak!” demedim hayata.




“Güçlü olan kazanır” diye bir inanç yerleşmiş beyinlerimize. Güçlü olmak ne demekse… Halbuki evrimde şöyle bir duruma rastlıyoruz: Tabiatla uyumlu olan, uyumlanabilenler devam etmiş, hayatta kalmış hep ve bu kural halen de bu şekilde devam etmekte.

Yani aslında olana direnmeyip olanı olduğu gibi kabul etsek sinir sistemimiz de rahatlayacak ve o akışta daha önce görmediğimiz, göremediğimiz yeni yollar görünmeye başlamayacak mı gözümüze yeniden? Benim hayat tecrübelerimde hep böyle oldu. Fakat o bırakma, güvenme ve akışa teslim olma işi pek kolay olmuyor tabii. İyi haber ise: Oluyor.

Gerçeklik hep aynı kalıyor. Bizim onlara verdiğimiz tepkiler bütün olayın seyrini değiştiriyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bırakmak, kabul etmek başarısızlık mı, yoksa güç mü? Bu hafta biraz bu soru ile haşır neşir olmaya ne dersiniz?

uplifers.com
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
başarı, etmek, gibi, kabul, midir, mıdır, olanı, olduğu, yenilgi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Aşırı ilgi gösteren flört sıkıcı mıdır, ideal midir? Beatrice Trend Sorular 13 11 Mart 2024 22:56
Erkeğin duygusal olanı mı? Mantıklı olanı mı? Er Şaban Trend Sorular 10 06 Nisan 2023 23:38
Evlenme teklifi etmek şart mıdır? Beatrice Trend Sorular 8 05 Şubat 2023 03:24
Kabul etmek özgürlüktür ve bu sevmekle ilgili değildir DeepSilence Kişisel Gelişim 0 29 Kasım 2022 10:08
Olduğu gibi Beatrice Resimli Sözler 0 19 Temmuz 2022 13:05




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net