|
26 Ekim 2024, 09:57 | #1 |
Çevrimiçi
|
İstanbul’un Tarihi Lezzetleri: Kuru Fasulye
İstanbul’un Tarihi Lezzetleri: Kuru Fasulye Www.TrendForum.Net İstanbul’da Tarihi Yarımada'da bulunan Mimar Sinan’ın önemli eserlerinden biri olan Süleymaniye Camii’nin hemen yanında yer alan kuru fasulye dükkânları, yarım asırdan uzun bir süredir yerli ve yabancı turistleri yöresel kuru fasulye lezzetiyle buluşturuyor. Süleymaniye'de bulunan Tarihi Süleymaniyeli Kuru Fasulyeci Erzincanlı Ali Baba dükkânının macerası 1960’lı yıllarda Şehzadebaşı’nda seyyar halde başlıyor. Müşterilerin genellikle turistik sitelerden ya da turistik rehber kitaplarından keşfederek dükkâna geldiklerini ifade eden dördüncü kuşak temsilci Gökhan Güzel, geçmiş dönemde İspanyolların ilgisinin fazla olduğunu, günümüzde ise dünyanın her noktasından turist ağırladıklarını söyledi. Güzel, tek dükkânla başladıklarını zamanla yan tarafta bulunan dükkânların da satın alındığını belirterek toplamda dört dükkânda hizmet verdiklerini ifade etti. İşletmenin bugünlere gelmesini kuru fasulyenin yapım şekline ve lezzetine bağlayan Güzel, “Burada sunduğumuz kuru fasulyenin en önemli özelliği bakır kazanda pişmesidir. Malzemelerinizi Erzincan’dan getirtiyoruz. Getirttiğimiz kuru fasulye 11 milim boyundadır. Kuru fasulyeyi pişirdikten sonra kömür ateşinde dinlendiriyoruz. Kuru fasulyemizin yapım şekli ve sonucunda ortaya çıkan lezzet, müşteriler tarafından çok seviliyor.” diyerek 30-40 yıl öncesinden gelen müşterilerin hala gelmeye devam ettiğini; aynı lezzet ve tatla devam ettiklerini söyledi. Türk mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan kuru fasulyeyi İstanbul’un Tarihi Yarımadası’nda tatmak için Tarihi Süleymaniyeli Kuru Fasulyeci Erzincanlı Ali Baba, Tarihi Süleymaniye Kuru Fasulyecisi Beydağı Lokantası ve Mimar Sinan Tarihi Süleymaniye Kuru Fasulyecisi'ni tercih edebilirsiniz. Eminönü’nden tramvay hattını kullanarak Beyazıt durağında inip; meydanı geçerek tarihi kuru fasulyecilere ulaşabilir; yemeğin ardından Süleymaniye Camii’ni de gezebilirsiniz.
__________________
İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. |
|
26 Ekim 2024, 10:27 | #4 |
Çevrimiçi
Platin Üye
|
Yanıt: İstanbul’un Tarihi Lezzetleri: Kuru Fasulye
Hiç bir esprisi yok. Ananızın yaptığı kuru daha lezzetlidir.
Tek özelliği bakır tencerelerde yapıyor olmaları. |
|
26 Ekim 2024, 10:35 | #5 | ||||
Çevrimdışı
Zehirlidir uzak durun
|
Yanıt: İstanbul’un Tarihi Lezzetleri: Kuru Fasulye
Gezmeye gidersek falan yoksa haklısın.
__________________
Vazgeçilmez değilim, değilsin, değilsiniz.
|
||||
|
26 Ekim 2024, 10:39 | #6 | ||||
Çevrimiçi
|
Yanıt: İstanbul’un Tarihi Lezzetleri: Kuru Fasulye
Sen gel bakarız
__________________
İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. |
||||
|
26 Ekim 2024, 10:49 | #7 | ||||
Çevrimdışı
Zehirlidir uzak durun
|
Yanıt: İstanbul’un Tarihi Lezzetleri: Kuru Fasulye
Geleceğimi sanmıyorum ama anlaştık
__________________
Vazgeçilmez değilim, değilsin, değilsiniz.
|
||||
|
26 Ekim 2024, 11:59 | #8 | ||||
Çevrimiçi
|
Yanıt: İstanbul’un Tarihi Lezzetleri: Kuru Fasulye
Zaten lezzeti veren bakır tencere ama fasulye de güzel olmalı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
|
||||
|
26 Ekim 2024, 12:21 | #9 | ||||
Çevrimiçi
Platin Üye
|
Yanıt: İstanbul’un Tarihi Lezzetleri: Kuru Fasulye
Yanlış bilgi. Bakır tencerede yemekler sadece çok iyi pişer. Bunun dışında hiç bir etkisi yoktur. Normal tencerelerde usulüne uygun sürede pişirilirse bakır tencere ile aynı kıvamda olur. Olay eski zamanlarda teflon, döküm, çelik, titanyum tarzı tencere vb. şeyler olmadığı için herkes bakıra yöneliyordu. O yüzden eskilerden kalma adet. Yani sağlığa bir faydası yok bakır tencerelerde yapılan yemeklerin. Aksine uzun süre bekletirlerse yemekler bakır tencerenin içerisinde sağlığa zararı da vardır. Hele ki kalaylama olması gereken şekilde yapılmazsa daha da kötü sonuçlar doğurur. |
||||
|
26 Ekim 2024, 12:23 | #10 |
Çevrimiçi
|
Yanıt: İstanbul’un Tarihi Lezzetleri: Kuru Fasulye
Sağlığa bir etkisi var demedim zaten evet içinde yemek uzun süre bekletilmez. Neyse ya ben bişey demedim
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
|
|
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
fasulye, kuru, lezzetleri, tarihi, İstanbul’un |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
Seçenekler | |
Görüntüleme stilleri | |
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Nohut mu Kuru Fasulye mi ? | xena | Trend Sorular | 27 | 23 Kasım 2023 23:33 |
Depremin 207. saatinde enkazdan çıkarılan Berat, kendisini kurtaran ekipten kuru fasulye istedi | xena | Ülkemizden Haberler | 0 | 16 Şubat 2023 15:12 |
2022'nin en beğenilen dünya lezzetleri | Zeytin | Dünya Mutfağı | 7 | 02 Ocak 2023 19:23 |
İstanbul'da tarihi eser operasyonu | Zeytin | Ülkemizden Haberler | 0 | 08 Kasım 2022 10:57 |
Weghorst'ta flaş gelişme! İşte İstanbul'a geliş tarihi... | KoJiRo | Beşiktaş | 0 | 27 Haziran 2022 20:41 |
TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net