TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Püf Noktaları (https://www.trendforum.net/puf-noktalari/)
-   -   Çörekler Hakkında (https://www.trendforum.net/puf-noktalari/37277-corekler-hakkinda.html)

Astrea 20 Ocak 2024 01:45

Çörekler Hakkında
 
ÇÖREKLER

Çöreklerin tadına, taze ve pişirildiği gün yenildiklerinde varılır. Pişirmesi ancak birkaç dakika sürdüğünden büyük bir sorun oluşturmaz bu. Buzlukta saklanıp, orta ısıdaki fırında 5 dakika ısıtıldıklarında da neredeyse taze pişmiş etkisi oluştururlar.
Çörekleri yaparken, kabarmaları için, kabartma tozu ya da karbonat katmak gerekir.
Çörek hamurları, börek hamurlarından daha yumuşak ancak yapışkan olmamalıdır. Un ekilmiş düzeyde çörek hamurunu az yoğurmak gerekir. Aşırı yoğrulmaları hamurların sertleşmesine yol açar.
Tavada kızartılacak çörek ve gözlemeler için tavanın ısısı çok önemlidir. Çok sıcak olduğunda, daha diğer yüzü çevrilmeden hamurunuz yanacaktır. Çok soğuk olduğunda ise, karışım pişmeden kabaracak ve çok ağır olacaktır. Eski gözleme tavaları şimdi bulunmamakla birlikte, kalın bir kızartma tavası da işinizi görecektir.

Beatrice 22 Mayıs 2024 23:46

Yanıt: Çörekler Hakkında
 
Çocukken yaz tatillerinde köye giderdik orda mahalle fırınında çörek yaptırırdık ben götürür getirirdim o aklıma geldi birden. Konu beni burdan aldı götürdü :cpklp:


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 03:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.