Forum Logo




Migren belirtileri nelerdir?

Sağlık hakkında aklınıza gelebilecek her şeyin toplandığı bölüm


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Eylül 2022, 18:53   #1
Çevrimiçi
Migren belirtileri nelerdir?




Migren belirtileri nelerdir?
Www.TrendForum.Net

Migren belirtileri nelerdir?




Çağımızın en sık duyulan hastalıklarında migren ilk sıralarda yerini almıştır. Çünkü çevremizde migren sorunu olan bir hayli insan bulmak mümkündür. Migrenin ortaya çıkışı ise ağrıya dayanır. Özellikle şakaklarda ve ense tarafında dayanılmaz ağrılar duyulur. Migren nedir, neden olur? Migren belirtileri nelerdir, nasıl geçer? İşte, tüm detaylar.

Halk arasında 'migrenim tuttu' şeklinde bir tabir vardır. Buna göre kişinin ağrılarının başladığı anlaşılır. Özellikle baş ağrıları önce yavaş başlayarak sonra giderek artar. Hastanın bu ağrılara dayanması ise giderek zorlaşır. Çünkü migren son derece sıkıntılı durumların yaşanmasına yol açar.

Migren nedir, neden olur?
Migren, ağrı ile ortaya çıkan bir çeşit hastalıktır. Şakak, göz çevresi, ense ve bu bölgelerde ağrıya neden olur. Ortaya çıkan bu ağrı zonklayıcı şekildedir. Tabi migren sadece bununla kalmaz. Bazı durumlarda ileri seviyeye geçerek bulantı ve kusma yapabilir. Hatta migreni olan kişi gelen ataklardan dolayı sese ve ışığa karşı çok hassas olur.

Migren nedenleri:


- Genetik faktörler.
- Hormonal değişimler.
- Stres.
- Uykusuzluk ve yaşam kalitesinde düşüklük.
Migrenin en önemli nedeni olarak genetik faktörleri göstermek mümkündür. Çünkü migren son derece yaygındır ve ailenizde görülme ihtimali her zaman vardır. Buda ailesinde migren olan kişilerinde buna yakalanma şansı olduğunu gösterir.

Migren belirtileri nelerdir, nasıl geçer?
İnsanların başına gelen her hastalık için belirtiler bulmak mümkündür. Bazı belirtiler az görülürken bazıları ise oldukça çok görülebilir. Migren içinde en önemli belirti baş ağrısı ataklarıdır. Geçmek bilmeyen bu ağrılar çoğu kişide migren habercisidir. Tabi migrenin daha birçok farklı belirtisi bulunur.

Migren için şu belirtiler bulunur;
- Şiddetli ve ani baş ağrıları.
- Ateş, ensede ağrı ve uyuşukluk.
- Aniden gelen kafa karışıklığı ve çift görme.
- Kafa travması yaşadıktan sonra baş ağrılarında artış.
- Baş dönmesi.
- Sese ve ışığa karşı hassaslık.
- Gelen migren ataklarından dolayı bazı bölgelerde zonklama.
- Halsizlik.

Migren için ortaya çıkan belirtiler görüldüğü üzere oldukça çoktur. Buda görülen bu belirtilerden dolayı problem yaşamamın kolay olduğunu gösterir. Bunun yanında migreni yeni başlayan kişiler daha önce hiç yaşamadıkları bir baş ağrısı yaşayabilirler. Migren ağrıları damar tıkanıklığı başta olmak üzere birçok ciddi tehlikeye davet çıkarabilir.

Migren için bir nöroloji uzmanı ile konuşmak faydalı olur. Daha sonra hastalık durumunuza göre farklı bölümlere yönlendirilme durumunuz olabilir. Tedavi için ilk olarak migren ataklarını bitirecek ilaçlar kullanılır. Tabi bu ilaçlar kişilerin özel durumlarına göre değişebilir.

Migrenin tedavisi için stresten uzak durulmalıdır. Bunun yanında bolca su içmek ve spor yapmak gerekir. Ayrıca sağlıklı beslenme bu konuda işe yarayan çözümler arasında bulunur. Çünkü migrenin yavaş yavaş kontrol altına alınması lazımdır. Buda ancak kaliteli ve sağlıklı bir yaşam tarzı ile mümkündür

cnnturk
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 08 Ekim 2022, 15:18   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Migren belirtileri nelerdir?




başabela migren
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
belirtileri, migren, nelerdir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Düşük IQ belirtileri Lareina Trend Sözlük 23 02 Temmuz 2023 18:44
Göz tansiyonu nedir ? Göz tansiyonu belirtileri nelerdir ? KoJiRo Göz Sağlığı 0 11 Haziran 2022 15:39
Göz Kuruluğu, Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi Nelerdir ? KoJiRo Göz Sağlığı 0 11 Haziran 2022 15:38
Behçet Hastalığının Belirtileri Nelerdir KoJiRo Göz Sağlığı 0 11 Haziran 2022 15:23
Salgına Dönüşmesinden Korkulan Maymun Çiçeği Virüsü Nedir, Belirtileri Nelerdir? Beatrice Sağlık Haberleri 2 23 Mayıs 2022 14:07




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net