TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Sağlıklı Beslenme (https://www.trendforum.net/saglikli-beslenme/)
-   -   Tatlı Kriziyle Başa Çıkma Yolları (https://www.trendforum.net/saglikli-beslenme/11942-tatli-kriziyle-basa-cikma-yollari.html)

Beatrice 08 Ocak 2023 19:11

Tatlı Kriziyle Başa Çıkma Yolları
 
Soğuk havalarda daha sık yaşanan tatlı krizlerinin üstesinden gelmek o kadar da zor değil. İşin uzmanına göre, basit tedbirlerle bu krizleri kilo almadan atlatmak mümkün.


Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Keservuran'a göre soğuk kış aylarında günlük alışkanlıklarınızda yapacağınız küçük değişikliklerle kilonuzu koruyabilir, hatta kilo bile verebilirsiniz. Ayrıca hastalıklardan korunarak sağlıklı yaşamak da elinizde…

“Yapacağınız doğru seçimler ve sağlıklı pişirme yöntemleriyle sağlıklı bir kış geçirebilirsiniz” diyen Keservuran, soğuk kış günlerinde artan tatlı krizleriyle baş etme yolları hakkında da şu önerilerde bulundu:

“Tatlı krizinde baklava yerine bitter çikolata ve kakao tercih edin. Karbonhidrat ihtiyacınızı pirinç ve mantıyla değil, bulgur ya da az pişmiş makarnayla karşılayın. Mercimek çorbanıza un kavurarak kansere davetiye çıkarmak yerine tarçın ve zerdeçal katın. Kestaneyi buharı tüterken değil, soğuduktan sonra ve süt veya sütlü kahveyle tüketin. Bağışıklık sisteminiz için kendinize 5’er günlük ekinezya çayı kürü hazırlayın.”


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 17:43.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.