Forum Logo




Samsung’tan Google’a büyük şok: Varsayılan arama motoru Bing olabilir


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Nisan 2023, 12:55   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Samsung’tan Google’a büyük şok: Varsayılan arama motoru Bing olabilir




Samsung’tan Google’a büyük şok: Varsayılan arama motoru Bing olabilir
Www.TrendForum.Net

Google yapay zeka işine ağırlık vermiş olsa da şimdilik rekabetin gerisinde kaldığı düşünülüyor. Bu bağlamda Samsung’un Galaxy telefonlarda varsayılan arama motorunu Bing yapabileceği söyleniyor.



Yapay zekanın yeteneklerini web aramalarına getirme yarışı giderek daha da kızışıyor. Microsoft’un yatırımı sonrasında ChatGPT destekli yeni Bing kısa bir süre önce piyasaya sürüldü ve sinyaller Google’a ulaştı. Aktarılanlara göre artık Samsung bile Galaxy telefonlarında ve tabletlerinde Bing'e geçmeyi düşünüyor.

Google, Samsung'u kaybedebilir

Google’un hali hazırda iki farklı bakış açısı var gibi görünüyor. Tamamen yeni bir yapay zeka destekli arama motoru ve mevcut motor üzerine eklenen yapay zeka özellikleri. Daha fazla detayın önümüzdeki I/O 2023'te belli olması beklenirken Samsung cephesinde Google’u memnun etmeyecek sonuçlar ortaya çıkabilir. Şu anda Samsung’un, Bing'i Galaxy cihazlarında varsayılan arama motoru yapmak için Microsoft ile müzakere aşamasında olduğu bildiriliyor. Buna Android tabanlı akıllı telefonlar ve tabletler de dahil.

The New York Times tarafından belirtildiği gibi Google, Samsung'un Galaxy cihazları için varsayılan arama motoru olarak Microsoft Bing'i tercih etmesinin, sunduğu AI özelliklerinden kaynaklandığına güçlü bir şekilde inanıyor. Ve Samsung'un şimdiden Bing'e geçmeyi düşünüyor olması, Google'ı adeta 'panik' moduna soktu. Samsung’un Bing’e geçip geçmeyeceği belirsiz ancak Güney Koreli teknoloji devi bu rekabeti avantajına çevirebilir. Örneğin Samsung, Bing’i öne sürerek Google’dan lisans ücretlerinde indirim yapmasını talep edilebilir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
arama, bing, büyük, google’a, motoru, olabilir, samsung’tan, varsayılan, şok


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Google Arama Motorunun Hakkımızda Topladığı Verileri Nasıl Sileriz? Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 08 Nisan 2023 15:11
Bing Arama Motorunda Güvenlik Açığı Ortaya Çıktı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 04 Nisan 2023 14:13
Güvenlik Araştırmacıları, Bing Arama Sonuçlarını Hacklemeyi Başardı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 03 Nisan 2023 11:55
Google'da kişisel bilgiler arama sonuçlarından kaldırılabilecek ! Beatrice Arama Motorları 0 19 Ekim 2022 11:00
Arama Motoru DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 01 Haziran 2022 13:29




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net