Forum Logo




Kıyafet Seçerken Hangi Kumaşları Tercih Etmelisiniz?

Güzellik ve modaya dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Ekim 2022, 21:10   #1
Çevrimiçi
Kıyafet Seçerken Hangi Kumaşları Tercih Etmelisiniz?




Kıyafet Seçerken Hangi Kumaşları Tercih Etmelisiniz?
Www.TrendForum.Net

Kıyafet Seçerken Hangi Kumaşları Tercih Etmelisiniz?



Kıyafeti güzel gösteren kumaşıdır. İçinde rahat ve mutlu olacağınız kıyafetler için kumaşa dikkat etmelisiniz. İşte sizin için kumaş türlerini derledik.

Bir kıyafet seçerken üzerinizde nasıl durduğu kadar hangi materyallerden yapıldığı da önemlidir. Dikilen ürünlerin kendini göstermesi için kullanılan kumaş da çok önemli. Kumaş türlerini bilmiyorsanız bu yazımızda okuyabilirsiniz.

Doğal kumaşlar

Doğal materyallerden elde edilerek dokunan kumaşlardır. Pamuk, ipek, keten ve yün kumaşlar bu kategoriye dahildir.

Pamuk

Kullanılan en yaygın kumaş çeşididir. Pamuk kozasından elde edilen vegan bir üründür. Bitkisel kökenli doğal bir elyaftır. Özellikle yazlık ürünlerin dikiminde kullanılır çünkü terin buharlaşarak havaya karışmasını sağlar. İç çamaşırı, tişört, atlet gibi parçalarınızı pamuklu almanızı tavsiye ederiz. Sıcak suda yıkanabilir. Serin tutar, esnek ve sürtünmelere karşı dayanıklıdır.

İpek


Yapımı son derece zahmetli ve maliyetlidir. İpek böceklerinin kozalarından elde edilir. Özellikle nem çekmesi ve terletmemesi sebebiyle tercih edilir. Hassas bir kumaştır. Su lekesi bile leke yapabilir. Bu nedenle dikkatle kullanılması önerilir. Hassas olduğu için elde, soğuk suyla yıkanması gerekir.

Keten

Bir bitkinin liflerinin dokunmasıyla elde edilen bir kumaş biçimidir. Genellikle dokunması zor olduğu için az tercih edilir. Kırışmaya müsait olan bu kumaş yüksek ısıda ütülenebilir. Serin tutması nedeniyle yaz mevsimi için idealdir. Gömleklerde ve yazlık elbiselerde tercih edilebilir.

Yün

Koyundan elde edilen hayvansal bir üründür. İnceliği ve yapısı elde edildiği koyunun yününe göre değişir. Nem çekme özelliği yüksektir. Vücut ısısını içerde tuttuğu için kış mevsiminde giymeye çok uygundur. Çok yüksek ısılarda yıkanması çekmesine ve keçeleşmesine sebep olabilir. Özellikle kışlık kazaklarda ve paltolarda, hatta içliklerde tercih edilebilir.

Sentetik


Sözlük karşılığı bileşimli olan sentetik kumaşlar, birçok maddenin birleşimiyle oluşan liflerden elde edilir. Akrilik, polyester, naylon, likra gibi ürünler bu kategoriye girer.

Akrilik

Polyesterden üretilir. Bakımı son derece kolaydır ve çamaşır makinesinde yıkanabilir. Gün ışığına ve kimyasal maddelere karşı dayanıksızdır. Trikotajda sıkça kullanılır. Rahat ve hafif olduğu için avantajlı bir kumaştır.

Polyester, naylon, likra

Isıya duyarlıdır. Ilık suda yıkanmalı, düşük ısı ile ütülenmelidir. Kolay kırışmaz ve renkleri dayanıkldır. Kolayca yanabildikleri için dikkat etmek gerekir. Genellikle esnek giysiler bu kumaşlarla dikilir.

Suni kumaşlar

Yapay yollarla elde edilen kumaşlardır. Viskoz, rayon ve asetat bu kategoriye girer. Genellikle doğal kumaşların özelliklerine benzer yapılar taşıyabilirler.
gupse bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 12 Ekim 2022, 23:16   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Kıyafet Seçerken Hangi Kumaşları Tercih Etmelisiniz?




rahat olsun benim olsun
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
etmelisiniz, hangi, kumaşları, kıyafet, seçerken, tercih


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Hangi çorbayı tercih edersiniz ? Beatrice Trend Anketler 25 26 Kasım 2023 15:50
Kıyafet Dolabınıza Hangi Renkler Hakim? Beatrice Trend Sorular 9 02 Temmuz 2023 00:08
2. El kıyafet alır mısınız, giyer misiniz? Beatrice Trend Sorular 10 07 Nisan 2023 16:33
Hangi Tür Kitapları Okumayı Tercih Edersiniz? Beatrice Trend Sorular 5 12 Mart 2023 05:08
Kozmetik ürünü seçerken bu içeriklere dikkat! DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:26




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net