Konserve yaparken dikkat edilmesi gereken 5 önemli kural!
Sebze ve meyvelerin taze olmasına ve küflü olmamasına dikkat edin:
Konserve hazırlanırken kullanılan malzemelerin iyice yıkanması, gıdaların taze olması ve bozulmaya uğramamış olması gerekmektedir. Isıya dayanıklı cam kullanın: Konserve yapımında kullanılan kapların ısıya dayanıklı cam olması önemlidir. Cam kavanozları kaynatın Cam kavanozlar kullanımdan önce 15-20 dakikakaynatılarak sterilize edilmelidir. Bunun yanında kavanozların kapaklarının yeni olması gereklidir. Steril ortamda işlem yapın Konserveyi hazırlayacağınız çalışma ortamının ve malzemelerin steril durumda olmasına dikkat edin. Sebze ve meyveleri 15-20 dakika kaynatın Meyveler ve domates gibi asidi yüksek besinler ortalama 15-20 dakika kaynatılmalıdır. Ayrıca tüm sebzeler temizlendikten ve parçalandıktan sonra pişirme işlemi yapılmalıdır. Böylece sebzede bulunan mikroorganizmanların yükü de azaltılmış olur. |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 11:51. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.