TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Trend Yemek Tarifleri (https://www.trendforum.net/trend-yemek-tarifleri/)
-   -   Türkiye'nin 10 lezzeti daha AB'de tescil yolunda (https://www.trendforum.net/trend-yemek-tarifleri/12187-turkiyenin-10-lezzeti-daha-abde-tescil-yolunda.html)

Zeytin 16 Ocak 2023 11:21

Türkiye'nin 10 lezzeti daha AB'de tescil yolunda
 
TÜRKPATENT, Ayaş domatesi, Bingöl balı, Bursa şeftalisi, Ezine peyniri, Hüyük çileği, Isparta gülyağı, Kilis zeytinyağı, Manisa mesir macunu, Rize çayı ve Urla sakız enginarı için AB Komisyonuna coğrafi işaret tescil başvurusu yaptı.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamada, TÜRKPATENT'in Avrupa Komisyonuna tescil başvurusunda bulunduğu ürünlere ilişkin bilgi verildi.

Yapılan açıklamada süreçlerin tamamlanmasıyla Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bilinen ve sevilen 10 lezzetinin daha uluslararası tescil alacağı vurgulandı.

İşte tescil için başvuru yapılan ürünler...

Ayaş domatesi


Bingöl balı


Bursa şeftalisi


Ezine peyniri


Hüyük çileği


Isparta gülyağı


Kilis zeytinyağı


Manisa mesir macunu


Rize çayı

Urla sakız enginarı


BAŞVURULAR 5 OCAK'TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TÜRKPATENT, 2022'nin son aylarında başvuru hazırlıklarını tamamladığı 10 coğrafi işaretli ürün için 5 Ocak'ta Avrupa Komisyonuna toplu coğrafi işaret başvurusu yaptı. Bu 10 başvuruyla AB'de işlemleri devam eden başvuru sayısı 42'ye yükseldi.


Daha önce AB'den Antep baklavası, Aydın inciri, Aydın kestanesi, Bayramiç beyazı, Giresun tombul fındığı, Malatya kayısısı, Milas zeytinyağı ve Taşköprü sarımsağı tescil aldı.

ntv


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 13:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.