Windows 7 ve 8.1 Ürün Anahtarı ile Windows 11 Nasıl Etkinleştirilir?
Windows 7 ve 8.1 Ürün Anahtarı ile Windows 11 Nasıl Etkinleştirilir? Www.TrendForum.Net
Windows 7 ve 8.1 Ürün Anahtarı ile Windows 11 Nasıl Etkinleştirilir?
Microsoft, birkaç yıl öncesinde “Windows 10’a ücretsiz yükseltme” sağlayan bir süreç başlatmıştı. Kampanyanın bir parçası olarak şirket, Windows 7 veya 8.1 sistemleri ücretsiz olarak Windows 10’a yükseltmemize izin vermişti. Şimdi ise bu sürecin halen devam ettiği, ayrıca Windows 11 için halen geçerli olduğu keşfedildi.
Windows 7 desteği standart kullanıcılar için 2020 yılında son bulmuştu. Şirketler ise ücretli bir program kapsamında Windows 7 için güvenlik güncellemeleri almaya devam ediyor. İyi habere gelince, halihazırda bir Windows 7 ürün anahtarı varsa herhangi bir cihazı Windows 11’e yükseltmek için kullanabiliyoruz. Ek olarak, orijinal olarak Windows 7 ile gelen bir sistemdeki ürün anahtarını kullanmak mümkün. Özellikle belirtelim, bu işlem yalnızca Windows 7’nin orijinal kopyaları için geçerli.
Windows 11 ISO dosyasıyla birlikte kurulum yapan bir kullanıcı, Windows 7 çalıştıran eski bir dizüstü bilgisayardan aldığı ürün kodunu kullanarak işletim sistemini etkinleştirmeyi başarmış görünüyor. Ürün anahtarı sorunsuz bir şekilde çalıştı ve Windows 11 sorunsuz bir şekilde etkinleştirildi.
Uzun lafın kısası, Microsoft’un lisanslama politikası olduğu gibi devam ediyor. İşin iyi tarafı ise Windows 7 ve Windows 8.1 kodları ile hem Windows 10 hem Windows 11’i etkinleştirmek mümkün.
Ücretsiz Windows 10 ve Windows 11 Yükseltmesi Nasıl Yapılır?
Sisteminizde veya sanal makinenizde orijinal bir Windows 7/8.1 kopyası olmalı.
Microsoft’un indirme sayfasına gidin ve Windows 11/Windows 10 aracını indirin. Dilerseniz Windows 10 ISO veya Windows 11 ISO dosyalarıyla da yükseltme yapabilirsiniz.
Yükleme Medyası Oluşturma Aracı’nı veya Setup.exe dosyasını açın.
‘Bu bilgisayarı şimdi yükselt’ seçeneğine tıklayın.
Hüküm ve koşulları kabul edin.
Yükseltme seçeneğini seçin.
Yeni bir yükleme gerçekleştirmeyin, bunun yerine verilerinizi saklamayı seçin.
Bu işlem tamamlandığında, bilgisayarınız Windows 10/11’in dijital lisansına sahip olacak.
Sonuç olarak bu tüm Windows kullanıcıları için harika bir haber. Evet, Windows 7’li sistemlerin birçoğu muhtemelen resmi Windows 11 gereksinimlerini karşılamıyor. Ancak orijinal Windows 11 lisansına ücretsiz şekilde sahip olabilirsiniz.
Microsoft, Windows 11’in resmi olarak desteklenebilmesi için minimum 8. Nesil Core işlemci istiyor. Bu da birçok bilgisayarın desteksiz kalması demek. Ancak tekrar hatırlatalım, resmi olarak desteklenmeyen, TPM’siz sistemlere Windows 11 kurulumu yapmak mümkün.
Windows 11 Sistem Gereksinimleri
İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da SoC
RAM: 4 gigabayt (GB)
Depolama: 64 GB veya daha büyük depolama cihazı
Sistem üretici yazılımı: UEFI, Güvenli Önyükleme (Secure Boot) özelliği
TPM: Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0
Grafik kartı: WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumluluk
Ekran: Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit
İnternet bağlantısı ve Microsoft hesapları: Windows 11 Home sürümünde, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerekli
Windows 11 Home’da bir cihazı S modundan çıkarmak için de internet bağlantısı gerekli
Tüm Windows 11 sürümlerinde güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet bağlantısı gerekli
|