11 Nisan 2023, 17:51
|
#1
|
Çevrimdışı
Savaşın iyisi, barışın kötüsü yoktur.
|
Kremalı Mantar Çorbası
Kremalı Mantar Çorbası Www.TrendForum.Net
Malzemeler
- 15-20 adet mantar (Tercihan kestane mantarı ve dilimlenmiş))
- 6 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
- 1 adet küçük boy kereviz (Küçük doğranmış)
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı mercanköşk
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı krema
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Kremalı Mantar Çorbası
Nasıl Yapılır
- Uygun bir tencerede tereyağını eritin. Soğanı ve kerevizi ekleyip yaklaşık 4-5 dakika soteleyin. Mantarı, kekik ve mercanköşkü ilave edip mantarlar yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika sotelemeye devam edin.
- Sebzelerin üzerine unu serpin ve hafif kokusu çıkana kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın.Tavuk suyunu ilave edin ve çorba kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın. Sebzeler yumuşayıp kıvam alana kadar pişirin. Ardından kremayı çorbaya karıştırarak yavaşça ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ateşten alın ve üzerine taze çekilmiş karabiber serperek servis edin.
Püf Noktası
- Mantarın daha lezzetli olması için yıkamadan önce dış kısmını soyun ve nemli bir bezle temizleyin.
- Mantar temizlemenin detaylarına göz atabilirsiniz.
- Kavurma esnasında mantarın suyunu salmasını bekleyin. Aksi takdirde çorbanızın kıvamı bozulacaktır.
- Tarifin başındayken yağ miktarını doğru ayarlayın. Mantar yağını sonradan bıraktığı için, tarifteki ölçüleri kullanın.
- Çorba hazırlanırken ticari bulyon kullanmak yerine kendi hazırladığımız et ya da tavuk suyu kullanmak çorbanın hem besleyiciliğini arttıracak, hem de lezzetini arttıracaktır.
- Çorbaya krema eklendikten sonra kesilmemesi için altını kısmak gerekmektedir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra kapatılmalıdır.
- Son olarak ince kıyılmış dereotları çorbaya son aşamada eklenmelidir. Aksi takdirde rengi sararacaktır.
lezzet
|
|
|