Tekil mesaj gösterimi
Alt 11 Nisan 2023, 17:51   #1
Çevrimdışı
BBQ SAUCE
Savaşın iyisi, barışın kötüsü yoktur.
Kremalı Mantar Çorbası




Kremalı Mantar Çorbası
Www.TrendForum.Net

Malzemeler

  • 15-20 adet mantar (Tercihan kestane mantarı ve dilimlenmiş))
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 1 adet küçük boy kereviz (Küçük doğranmış)
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı mercanköşk
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber







Kremalı Mantar Çorbası
Nasıl Yapılır



  1. Uygun bir tencerede tereyağını eritin. Soğanı ve kerevizi ekleyip yaklaşık 4-5 dakika soteleyin. Mantarı, kekik ve mercanköşkü ilave edip mantarlar yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika sotelemeye devam edin.
  2. Sebzelerin üzerine unu serpin ve hafif kokusu çıkana kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın.Tavuk suyunu ilave edin ve çorba kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın. Sebzeler yumuşayıp kıvam alana kadar pişirin. Ardından kremayı çorbaya karıştırarak yavaşça ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ateşten alın ve üzerine taze çekilmiş karabiber serperek servis edin.











Püf Noktası
  • Mantarın daha lezzetli olması için yıkamadan önce dış kısmını soyun ve nemli bir bezle temizleyin.
  • Mantar temizlemenin detaylarına göz atabilirsiniz.
  • Kavurma esnasında mantarın suyunu salmasını bekleyin. Aksi takdirde çorbanızın kıvamı bozulacaktır.
  • Tarifin başındayken yağ miktarını doğru ayarlayın. Mantar yağını sonradan bıraktığı için, tarifteki ölçüleri kullanın.
  • Çorba hazırlanırken ticari bulyon kullanmak yerine kendi hazırladığımız et ya da tavuk suyu kullanmak çorbanın hem besleyiciliğini arttıracak, hem de lezzetini arttıracaktır.
  • Çorbaya krema eklendikten sonra kesilmemesi için altını kısmak gerekmektedir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra kapatılmalıdır.
  • Son olarak ince kıyılmış dereotları çorbaya son aşamada eklenmelidir. Aksi takdirde rengi sararacaktır.





lezzet
 
Alıntı ile Yanıt