Tekil mesaj gösterimi
Alt 02 Haziran 2022, 15:06   #23
Çevrimiçi
Regex
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: 4.Haftanın Trend Üyesi Regex




Amore kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
teknikten para alıyor musunuz

Ben alaylı bilişimciyim, asıl mesleğim yazılım değil. Üniversitede okurken hem can sıkıntısından, hem de çeşitli ihtiyaçlarımı kendim karşılamak istediğim için ücretli SEO danışmanlığı, siber güvenlik tarzı işler yapmıştım. Ancak şu an para kazandığım yegane iş asıl mesleğim.

TrendForum özelinde soruyorsan; hayır. @CtrL'ün bir "hadi" demesi maddiyattan, maddiyatla kıyas dahi edilemeyecek ölçüde daha kıymetli. O, hakiki dost çünkü.

Tupac kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Geçmiş olsun

Eyvallah. Geçti sayılır, şunun şurasında pazartesiye ne kaldı ki?

AylakAdam kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
bu hayat pahalılığı ve ekonomik krizde çok masraf oluyor diye bıraktığın sevdiğin yiyecek/giyecek/etkinlik vs var mı ?

Sen bana soru sorar mıydın ya? Hani her şeyimi biliyordun? ^^

Kanka ben pek birikim yapamayan bir insanım. Yapımı düşündüğün zaman bu seni biraz şaşırtabilir, çünkü çoğu konuda uzun vadeli planlar yapabilen biri olduğumu biliyorsun. Ancak maddi konularda böyle değilim, bu da aslında böyle olmasını istediğim için. Henüz bir aile kurmuş olmadığımı ve bireysel anlamda ekonomik bağımsızlığımı kazanmış olduğumu düşünürsek temel ihtiyaçlarımı karşıladıktan ve yaşadığım eve destek olduktan sonra artakalanla birikim yapmak yerine bir şeyleri içimde ukte bırakmamayı tercih ediyorum. Mecburiyetleri olan insanlara elbette saygı duyuyorum. Bahsettiğim bu durum "savurganlık" ile karıştırılmamalı. Zira her şeyi satın alan, saçarcasına harcayan bir yapıya elbette ki sahip değilim ancak gücüm yetiyorken kendimi kısmayı da kabullenmiyorum.

Hayat geçiyor, yaşlanıyoruz. Şimdiki aklım olsa 20'lerimi daha sosyal geçirirdim. COVID-19 salgını ve pandemi dönemi bunu bize kafamıza vura vura öğretti. Çoluğa çocuğa karışınca, yaşlanıp iyice enerjim tükenince hesaplı-kitaplı olmaya vaktim olacak zaten ölmez sağ kalırsak. Böyle bir alternatifim de olmayacak pek tabii ki.

Anlaşılacağı üzere ekonomik gidişatın olumsuz olması nedeniyle bıraktığım herhangi bir lüksüm yok. Ha ama sağlık açısından biraz kilo vermeyi düşünüyorum, bunun için yeme içmeye dikkat etmek gerekecek. ^^
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.