Tekil mesaj gösterimi
Alt 15 Nisan 2023, 00:45   #3
Çevrimiçi
Astrea
Admin
Yanıt: Sofra Düzeni ve Servis Genel Bilgiler




SOFRADA EKMEK ALIMI

Sofrada önümüzdeki ekmek dilimini ısırmak doğru olmadığı gibi bıçakla parça veya parçalara bölmek de doğru değildir.
Ekmek dilimini ancak yenebilecek büyüklükte, elimizle kopardıktan sonra, koparılan lokmayı sol elimizle ağza götürmek ve yedikten sonra diğer parçayı kopararak yemeye devam etmeliyiz.
Ekmek parçaları sofra takımlarından sayılmadığından, bu parçaları sistemli bir şekilde önümüzdeki yemeği çatalın üstüne itmek için kullanmamalıdır. Her ne kadar ekmek parçalariyle yemeğimizi çatalımızın üstüne itmekliğimize izin varsa da, itmiş olduğumuz lokmayı çatalımızdaki yemekle birlikte yemekliğimiz de doğru olur. Aynı lokma ekmeği bir gereç gibi devamlı bir. şekilde kullanmak veya tabağımızda bırakmak da kesinlikle doğru değildir.
Sonra önümüzdeki ekmek dilimlerinden birçok parçalar koparmak, kırıntılar yapmak sofra gögüsünce hoş görülemiyeceği gibi küçük parçaları önümüze yığmak veya parmaklarımız arasmda çevirerek yuvarlaklar, şekiller yapmak hiç doğru değildir.


SOFRADA EKMEK

Ekmek yerken de bazı kurallara dikkat edilmelidir. Ekmek, ağıza götürülür. Ekmek dilimini ele alarak hepsini küçük küçük lokmalar halinde parçulayıp koymak ve o lokmaları teker teker alıp yemek yanlıştır.
Dilimi ele alıp dişle koparmak da yanlıştır. Zarif olmayan bir harekettir.
Elimize ekmek parçası alarak tabaktaki yemeğin yenecek miktarını onunla çatalın üzerine itmek doğru değildir. Ekmek bir yiyecektir, sofra gereci değildir. Ancak o lokma, yemekle birlikte ağıza gidecekse bu yapılabilir. Yoksa dynı ekmek lokması hep bir sofra gereci gibi çatalın üzerine yemek itmek için kullanılmaz.
Konuklar önlerinde ekmek kırıntılarının birikmemesine de dikkat etmelidirler. Yerken bir lokma koparıp bir kenara koymak, sonra bir başka lokmayı parmaklar arasında yuvarlamak ve bırakmak tabağınızın çevresinde kırıntıların birikmesine sebep olur. Bu da güzel olmayan bir görünüş teşkil eder.
 
Alıntı ile Yanıt