Tekil mesaj gösterimi
Alt 15 Nisan 2023, 00:57   #82
Çevrimiçi
Astrea
Yanıt: Sofra Düzeni ve Servis Genel Bilgiler




HANGİ KAHVALTILIKLAR HANGİ TAKIMLARLA SERVİS EDİLİR?


Meyve Suları1:
Daha itinalı servislerde suprem isimli tasların içersinde meyve veya domates suları oturtulur ve bardağın etrafı kar ve buzla doldurularak servis edilir. Ülkemizde henüz süprem ve kar - buz temini her zaman mümkün olmadığından aşağıdaki şekilde servis edilir.

Meyve Suları2:
Bardak altı tabağı, yoksa küçük bir tabak üzerine yerleştirilen en az 1 DL, en çok 2,5 DL lik meyve suyu bardaklarında servis edilir. Eğer meyve suyu konserve ise yanında biraz pudra şekeri ve çay kaşığı ile servis edilir.

Domates suyu:
Bardak altı tabağı yoksa küçük bir tabak üzerine yerleştirilen en az 1 DL, en çok 2,5 DL lik meyve suyu bardaklarında çay kaşığı, biber değirmeni, yoksa biberlik, tuz, 1/4 limon, Vorçester ile servis edilir (Vorçester yoksa kullanılmaz)

Yulaf Ezmesi (Poriç):
Sıcak çorba tabağı - Desert katığı, sut veya krema, pudra şekeri ile servis edilir.

Şeriatlar Kom fleyk gibi hububatlar:
Soğuk çorba tabağı desert katığı soğuk süt, pudra tekeri ile servis edilir.

Yumurta Alokok veya rafadan yumurta:
Küçük bir tabağın veya kup altı tabağının üzerine yerleştirilmiş rafadan yumurta kabı (kogetie) yumurta kaşığı, yoksa çay kaşığı, tuzluk, biberlik ile servis edilir.

Sahanda Yumurta:
Düz tabağın üzerine peçete kâğıdı ve üzerine sahanda yumurta sahanı ile oturtulur, ördövr çatalı, tatlı kaşığı, tuzluk, biberlik ile servis edilir.

Pastırmalı, Sosisli vs. yumurta
Düz tabağın üzerine peçete kâğıdı ve üzerine sahanda hazırlanmış yumurta sahanı ile küçük bıçak, küçük çatal, küçük kaşık, tuzluk biberlik ile servis edilir.

Çarpma Yumurta veya Poşe Yumurta, tost üzerinden frit yumurta:
Sıcak yemek tabağında küçük bıçak, küçük çatal, tuzluk, biberlik ile servis edilir. Omlet sade, Domatesli, Peynirli veya Diğer Çeşitler Sıcak yemek tabağında yemek çatalı, tuzluk, biberlik ile servis edilir.

Yumurta Kokotta:
Üzerine peçete kâğıdı yerleştirilmiş Desert tabağının üzerine kokotta yumurta çay kaşığı, tuzluk, biberlik ile servis edilir.
__________________
..




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.



sağ tarafımda davam sol tarafımda rap var...

Gecem itilaf devletleri
Sanki ben, İstiklal Marşı'yım



 
Alıntı ile Yanıt