Tekil mesaj gösterimi
Alt 05 Haziran 2022, 16:56   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Güneş Yanığı Kaç Günde Geçer? Yüzdeki Güneş Yanığı Nasıl Geçer?




Güneş Yanığı Kaç Günde Geçer? Yüzdeki Güneş Yanığı Nasıl Geçer?
Www.TrendForum.Net

Güneş Yanığı Kaç Günde Geçer? Yüzdeki Güneş Yanığı Nasıl Geçer?



Günlük hayatta ve daha fazla sıcak mevsimlerde yoğun bir biçimde güneş ışınlarına maruz kalınması ile güneş yanığı oluşmaktadır. Güneş yanığı şeklinde bilinen bu vaziyet; cilt yüzeyinin yoğun güneş ışığına maruz kalmasıyla beraber meydana gelen, güneşe maruz kalan alakalı yerin akut iltihap kapması durumuna verilen isimdir. Bilhassa açık cilt tonuna sahip kişilerde yanık ortaya çıkması durumu risk kategorisinde olmaktadır. Bu konu hakkında bu cilde sahip olan bireyler, güneş yanığına daha hassas vaziyettedirler. Güneş yanıklarının geçmesi; kişinin güneş ışığına maruz kalma durumuna göre değişecektir.
Güneş Yanığı Kaç Günde Geçer?

Güneş Yanığı Kaç Günde Geçer?


Güneş yanığının geçmesi; ciltteki yanık vaziyetine göre farklılık gösterir. Bu yüzden güneş yanığının geçiş süresi de ciltten cilde göre farklılık gösterebilir. Genel olarak güneş yanığı; 5 ile 15 gün arasında azalarak geçer. Bazı vaziyetlerde daha uzun süreli olabilmektedir. Uygulanacak olan doğal tedavi alternatifleriyle beraber güneş yanığı, bu sürelerden daha az sürede geçer.


Yüzdeki Güneş Yanığı Nasıl Geçer?


Yüzdeki güneş yanığının geçmesi adına yapılabilecek doğal yöntemler;



- Aloe Vera: Cilt adına en fazla tercih edilen yöntemlerden birisi aloe vera jelidir. Aloe vera jeli; cildin tedavisi için uygulanır. Aloe vera jeli, her çeşit güneş yanığına iyi gelir. Aynı şekilde çok etkili olan aloe ver jeli, yanık yerlerini de hemen onarmaya başlar. Bu sayede yanık kısmındaki acı hissini de azaltır.

- Elma Sirkesi: Elma sirkesi; cilt bakımı açısından akla gelen ilk metotlardan birisidir. Cildin tüm pH dengesi normal seviyeye geldikten sonra elma sirkesi, mühim ölçüde güneş yanıklarını ortadan kaldıracaktır. Elma sirkesi oldukça önemli doğal metotlar arasında yer alır.

- Yoğurt: Yoğurt, güneş yanıkları için kullanılan doğal metotlar içerisinde yer almaktadır. Yoğurt; cildin hepsini besleyerek hızlı bir biçimde onarmaya başlar.

- Buz: Buz tedavisi, güneş yanıkları için kullanılan bir tedavi metodudur. Buz tedavisi anlık tercih edilmelidir. Bu yüzden buz tedavisi; güneş yanığından 1 hafta sonra yapılması ideal olacaktır.
 
Alıntı ile Yanıt