Tekil mesaj gösterimi
Alt 20 Nisan 2023, 17:33   #1
Çevrimiçi
KoJiRo
Samsung ve LG, Sinema Salonlarında LED Ekran Teknolojisini Teşvik Ediyor




Samsung ve LG, Sinema Salonlarında LED Ekran Teknolojisini Teşvik Ediyor
Www.TrendForum.Net



Samsung ve LG, LED ekran teknolojisinin, sinemanın doğuşundan bu yana kullanılan tiyatro projeksiyon sistemlerini değiştirme potansiyeli konusunda yeni bir adım atan bir dizi teknoloji şirketi arasında yer alıyor.

Hollywood Reporter’ın raporlarına göre Samsung ve LG, sinema sektöründe LED ekranların kullanılmasını öneriyor. Böylesine bir dönüşüm, daha parlak ekran ve farklı bir içerik dağıtım süreci gerektirecek. Ancak muhtemelen LED ekranlar çok fazla güç tüketecek ve aynı zamanda pahalı olacaklar.

Şu an için konuyla ilgili yeterli ayrıntı bulunmuyor. Ancak Hollywood yöneticileri Samsung’un birkaç yıl önce piyasaya sürdüğü Onyx Cinema LED ekran gibi bir teknolojinin tanıtımını gördü. Şu anda bu teknoloji, dünya çapında nispeten az sayıda sinema tarafından kullanılıyor. Ancak Samsung ve LG gibi rakip üreticilerin benzer ekranları, Hollywood’un anlayışlı olması durumunda yayılabilir.

Bakım ve kalibrasyonlarının ne kadar zor olduğuna bağlı olarak, birçok salonda projektörün kötü çalışmasından kaynaklanan sorunlar da çözüme kavuşacaktır. Projektör ampullerindeki kusurlar, ampul değiştirmeyi geciktirmek için parlaklığın düşürülmesi ve diğer sorunlar çoğu salonda genellikle görüntü kalitesini düşürüyor.

LED ekranların önündeki en büyük engel, projektör cihazlarına göre çok daha maliyetli olmaları. Bunun yanında güç tüketimi ve ısı diğer önemli problemler arasında. LED ekranları kurma maliyetinin yanı sıra, bunları çalıştırmak, projektörleri çalıştırmaktan daha pahalıya mal olacak ve ek soğutma gerektirecektir.
 
Alıntı ile Yanıt