Tekil mesaj gösterimi
Alt 12 Haziran 2022, 08:59   #1
Çevrimdışı
KoJiRo
Göz Seyirmesi Nedir Nedenleri Nelerdir




Göz Seyirmesi Nedir Nedenleri Nelerdir
Www.TrendForum.Net

Göz Seyirmesinin Nedenleri Nelerdir?





Göz seyirmesi nedir?

Göz kapağının belli bir süre boyunca istemsiz olarak hareket etmesine göz seyirmesi adı verilmektedir. Tıptaki adı blefarospazm olan göz seyirmesi, halk arasında ise göz atması olarak bilinir. Bu durumun nedenleri; uykusuzluktan, magnezyum eksikliğine kadar pek çok etkenden kaynaklanıyor olabilir.

Stres


Strese verilen tepkiler, kişiden kişiye farklılık gösterir. Bu tepkilerden bir tanesi de göz seyirmesidir. Stres, göz yorgunluğu ile ilişkili ise eğer, seyirmeye neden olan faktörün stres olduğunu söyleyebiliriz. Önüne geçebilmek için, stres faktörlerinden uzak kalmak önemlidir.

Yorgunluk


Uykusuzluk ve yorgunluk, göz seyirmesinin en bilinen sebeplerindendri. Uykunuzu yeteri kadar alıp, sizi yoran işlerden bir süre uzak kaldığınızda, göz seyirmenizin dindiğini fark edeceksiniz.

Alerji


Toz ve polen gibi alerjik etkenler de göz seyirmesi ile alakalı olabilir. Gözlerin ovulması histamin üretir ve histamin, göz seyirmesinin bilinmekte olan sebeplerinden birisidir. Nedeni alerjiden kaynaklanan göz seyirmesinin, doktorunuzun yardımı ile kolay bir şekilde önüne geçebilirsiniz.

Kafein ve alkol


Aşırı kafein ve alkol tüketiminin, göz seyirmesine neden olabileceği uzmanlar tarafından gözlemlenen ve düşünülen bir durumdur. Aşırı alkol ve kafein alımından uzar durabilirsiniz.

D vitamini eksikliği


D vitaminin, kalsiyum emilimine destek olduğunu ve kasları rahatlatmaya yardımcı olduğunu biliyoruz. Yetersizlik olması durumunda; kalsiyum emilimi azalacağı için, gözlerde seyirmeye neden olabilir. Eğer, seyirme nedeninin D vitamini eksikliği olduğu tespit edilirse, doktorunuz tarafından göz seyirmenizi engelleyecek yardımcı ilaçlar verilir.

B12 vitamini eksikliği


B12 vitaminin eksik olması durumunda, göz seyirmesinin yaşanması söz konusu olabilir. Vitamin testi yaptırmalı ve eksikliğinizin olup olmadığını öğrenmelisiniz. Eğer, bir eksikliğiniz varsa doktorunuzun reçete edeceği B12 ilaçlarını kullanabilir ve göz seyirmenizin önüne geçebilirsiniz.

Göz kapağı ya da kornea iltihabı


Bakterilerin aşırı bir şekilde artması sonucunda, göz kapağınızda iltihaplanma meydana gelebilir. Blefarit olarak adlandırılan bu duruma, göz kapağınızın yağ bezeleri tarafından tıkanması ve alerjik durumlar yol açabilir. Göz seyirmesine neden olan önemli bir durumdur.





Göz seyirmesi nasıl geçer?

Çoğu kez bir göz seğirmesinin neden kaynaklandığı bilinemeyebilir ve genellikle göz seğirmeleri kısa sürüp kendiliğinden geçtiği için de bu konuda modern tıbbın yoğun araştırmaları olduğu söylenemez. Göz seğirmesini durdurmanın yolu kasılmaya müdahale etmekten geçer. Bunun için de sıcak veya soğuk kompres işe yarayabilir. Göz kompresi, seğirmeye neden olan aktif sinirin yatışmasını sağlayabilir. Göz seğirmesini durdurmak için ayrıca bir de tonik içilmesi önerilir. Tonik alkollü değildir ve soda benzeri bir içecektir. İçindeki kinin maddesinin göz seğirmenin geçmesinde etkili olabileceği düşünülür.

Göz seğirmesini geçirmek için en etkili yöntem ise elbette göz seğirmesinin nedenini bilmekten geçer. Seğirmenin nedeni stresse stresi azaltmak, kafeinse kahve içmeye ara vermek gibi tedbirler ancak o zaman alınabilir. Bu arada uykunuzu alarak gözleri dinlendirmek, gözü yormamak için çaba göstermek de diğer tedbirler olacaktır.

Tıbbi müdahale hangi durumlarda gerekli?


Göz seğirmesinin genellikle kendiliğinden geçtiğini ve çok nadiren altından endişelenecek bir şey çıktığını belirttik. Bu nedenle pek çoğumuzda gözümüz seğirdi diye doktora gitmeyi aklımızdan geçirmeyiz. Eğer gözünüz seğiriyorsa ve doktora gidip gitmemekte kararsızsanız, aşağıdaki liste size yardımcı olabilir. Burada sıralanan bir ya da daha fazla madde söz konusuysa hemen bir göz doktoruna başvurmanız tavsiye edilir:

- Bir hafta geçmesine rağmen göz seğirmesi geçmediyse.
- Göz seğirmesi yüzünden göz kapağınız tamamen kapandıysa.
- Yüzünüzde göz dışında başka bölgelerde de seğirme var.
- Gözünüzde seğirme dışında kızarıklık, şişlik veya akıntı da varsa.
- Üst göz kapağınızda sarkma oluştuysa.

Alıntdır
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt