Romen Çorbası
Romen Çorbası Www.TrendForum.Net

Romen Çorbası Tarifi İçin malzemeler
100 gr kıyma
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı yoğurt
150 ml krema
1 lt su
1,5 havuç
9 adet kornişon turşu
Romen Çorbası Nasıl Yapılır?
Kıyma ve baharatlar bir kaba alınır ve yoğurulur. Nohut büyüklüğünde şekil verilir ve 1 litre su da 10-15 dakika köfteler haşlanır.
Köfteler kenara alınır. Başka bir tencere de meyane yapılır.
Yağ eritilir, un içine koyulur ve pembeleşene kadar kavrulur.
Ardından su eklenir.
Su kaynadıktan sonra ayrı bir yerde çırpılan yoğurt ve krema karışıma eklenir.
Küp küp doğranan havuç eklenir ve pişmeye bırakılır.
Pişmeye yakın köfteler de eklenir ve bir süre birlikte pişerler.
İsteğe bağlı tuşu da eklenir ve çorba hazır. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Romen Çorbası Kaç Kalori?
Romen çorbasının 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. İçerisine eklenen malzemelere göre kalori değeri değişebilir.
Alıntı
__________________
İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
|