Tekil mesaj gösterimi
Alt 12 Haziran 2022, 15:56   #1
Çevrimdışı
KoJiRo
İtalyan Usulü Farro Buğdaylı Ve Ispanaklı Pilav




İtalyan Usulü Farro Buğdaylı Ve Ispanaklı Pilav
Www.TrendForum.Net



İtalyan Usulü Farro Buğdaylı Ve Ispanaklı Pilav Tarifi İçin malzemeler

250 g Farro buğdayı (Veya pilavlık yarma buğday)
100 g bebek ıspanak (İri doğranmış)
100 g kuşkonmaz (İri doğranmış)
5 dal taze kişniş (İri kıyılmış)
1 tatlı kaşığı zencefil (İnce doğranmış)
3 diş sarımsak (İnce doğranmış)
2-3 adet acı biber (İnce doğranmış)
1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
1 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı Teriyaki sosu
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Servis için

2 adet küçük kabak
100 g hellim peyniri (Izgara edilmiş)
Taze soğan (İnce kıyılmış)
Dereotu (İnce kıyılmış)

İtalyan Usulü Farro Buğdaylı Ve Ispanaklı Pilav Nasıl Yapılır?

Farro buğdayını bir gece önceden ıslatın. Suyunu süzün ve bir tencereye alarak, sıcak su ilave ettikten sonra yumuşayana kadar pişirin.

Kabakların üstünü kesin ve içini temizledikten sonra kapakları tekrar kapatarak önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.

Zeytinyağını geniş bir tavaya alarak ısıtın. Zencefil, sarımsak, kimyon tohumu ve acı biberi ilave ederek renk alana kadar pişirin.

Daha sonra ıspanak, kuşkonmaz ve kişniş ile Farro buğdayını ilave edin.

Teriyaki sosu, susam yağı, pirinç sirkesi, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın ve kapağı kapalı olarak, kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.

Pilavı, kabağın içine doldurun ve hellim peyniri, dereotu ve taze soğanla süsledikten sonra sıcak servis edin.

Alıntı
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt