Tekil mesaj gösterimi
Alt 14 Haziran 2022, 20:50   #1
Çevrimiçi
KoJiRo
Internet Explorer Desteği 27 Yılın Ardından Sona Eriyor




Internet Explorer Desteği 27 Yılın Ardından Sona Eriyor
Www.TrendForum.Net



Microsoft, nihayet yıllardan beridir Windows işletim sisteminde hizmet veren Internet Explorer’ın fişini çekiyor. Web tarayıcısı ilk olarak 1995 yılında Windows 95 için Plus! eklenti paketinin bir parçası olarak piyasaya sürüldü. Tarayıcının 2003 yılında yaklaşık %95 kullanım payı ile zirveye ulaştığı söyleniyor. Ancak rakip tarayıcıların piyasaya çıkmasıyla birlikte yıldan yıla kullanıcı sayısı düştü.

2016 yılında Chromium tabanlı yeni Microsoft Edge piyasaya çıktı ve şirket bu andan itibaren Internet Explorer’ı aşamalı olarak ortadan kaldırmayı planlıyordu. 17 Ağustos 2021’de Microsoft 365 için Internet Explorer desteği sonlanmıştı. Microsoft Teams tarafında ise 30 Kasım 2020’de IE desteği kesildi. Güncel açıklamalara göre Intel Explorer için sunulan genel destek 15 Haziran 2022’de tamamen son bulacak.

Microsoft Edge program yöneticisi Sean Lyndersay konu hakkında şunları söyledi:

“Microsoft Edge, Internet Explorer’dan daha hızlı, daha güvenli ve daha modern bir tarayıcı deneyimi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda önemli bir sorunu da ortadan kaldırıyor: eski, eski web siteleri ve uygulamalar için uyumluluk.

Microsoft Edge’de yerleşik Internet Explorer modu (‘IE modu’) var, böylece bu eski Internet Explorer tabanlı web sitelerine ve uygulamalara doğrudan Microsoft Edge’den erişebilirsiniz. Bu sorumluluğu ve daha fazlasını üstlenebilen Microsoft Edge ile Internet Explorer 11 masaüstü uygulaması, Windows 10’un belirli sürümleri için 15 Haziran 2022’de kullanımdan kaldırılacak ve destek bitecek.”

Internet Explorer, son dönemde her ne kadar internet üzerindeki caps’lere konu olsa da dünya çapında milyonlarca kişi için hizmet verdi. 1990’larda ve 2000’lerin başında evde, okulda ve ofislerde bilgisayar kullanmış olanlar, Internet Explorer’ın güzel anılarına sahip olacaklar.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt