Tekil mesaj gösterimi
Alt 25 Mayıs 2023, 18:10   #1
Çevrimdışı
Asi Ruh
Diamond Üye
Şakşuka Tarifi




Şakşuka Tarifi
Www.TrendForum.Net



Şakşuka tarifi, nasıl yapılır? Şakşukanın püf noktaları
Bazen bir meze bazen ise sebze yemeği olarak servis edilen Türk mutfağının lezzet duraklarından biri olan şakşuka, en sevilen yemeklerimiz arasında... Siz de bu lezzetli yemeği kolaylıkla hazırlayabilir, yakınlarınızla afiyetle tüketebilirsiniz. Peki şakşuka nasıl yapılır? İşte şakşuka tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...

Kimine göre bir meze olarak sayılırken kimine göre başlıca sebze yemeği olarak görülen gönüllerin fatihi şakşuka yemeğini yapmak oldukça kolay. Baş rolde patlıcan yanında yardımcı oyuncuları domates ve biberle bu leziz gösteriye hoş geldiniz.

Şakşuka Malzemeler:
4-5 adet patlıcan
2-3 yeşil biber
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
4-5 domates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı şeker
Tuz
İstenilen baharatlar
Kızartmak için sıvıyağ

Şakşuka Yapılışı:
  1. Patlıcanlar küp formunda doğranır.
  2. Acılarını salmaları için tuzlu suda beklettirilir.
  3. Biber ve soğan ince bir şekilde doğranır.
  4. Domatesler küp formunda doğranır.
  5. Sarımsak ya ezilir ya doğranır.
  6. Patlıcanlar kızgın yağda kızartılır.
  7. Peçete üzerinde bekletilerek fazla yağı süzülür.
  8. Sosunu hazırlamak için tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ konur.
  9. Biber, soğan ve sarımsak bu yağda kavrulur.
  10. Salça eklenip kavurmaya devam edilir.
  11. Bir süre sonra domatesler, şeker, baharat ve tuz eklenir.
  12. Domatesler biraz kavrulduktan sonra su eklenir.
  13. Suyu çekince sos patlıcanla harmanlanır. Servise hazır afiyet olsun.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt