|
Malcolm X Sözleri
Malcolm X Sözleri Www.TrendForum.Net
⇒ Vatanseverlik, insanın gözünü köreltmemeli. Yanlış bir şey kimin söylediğinden bağımsız olarak her zaman yanlıştır.
⇒ Benim üniversitem, kitaplarım ve kütüphanem. Hayatımın sonuna kadar okuyarabilir, merak duygumu tatmin edebilirim.
⇒ Eğitim geleceğe açılan kapıdaki pasaportumuzdur. Yarına sahip olmak isteyenler bugünden hazırlanmaya başlamalıdır.
⇒ İnsanlar bir kişinin hayatının tek bir kitapla değişebileceğini anlamıyorlar.
⇒ Bazen silahların susması için elinize silahınızı almanız gerekir.
⇒ Bana göre ihanet ölümden daha kötüdür. Ölmeyi anlayabilirim ama ihanet etmeyi anlayamam.
⇒ İnsanlar genelde üzgündür. Üzgün oldukları için bir şey yapmazlar. Kendi koşullarına ağlayıp dururlar. Ancak bir insan sinirlendiği zaman değişim yapmaktan çekinmez.
⇒ Bana bir kapitalist gösterin, ben de size bir kan emici göstereyim.
⇒ Barışçıl ol, nazik ol, kurallara uy, insanlara saygı göster; ancak sana bunları yapmayan biri olursa onu mezarlığa gönder.
⇒ Eğer dikkatli olmazsanız, gazeteler mazlumlardan nefret etmenize, zalimlerden ise hoşlanmanıza yol açar.
⇒ Kendimizi kabul etmezsek, başkalarının bizi kabul etmesini bekleyemeyiz.
⇒ Hayatımın ilk yıllarında şunu öğrendim: Eğer bir şeyi gerçekten yapmak istiyorsan, gürültü çıkarmak zorundasın.
⇒ Sizi eleştiren kimse yoksa, başarınız da yoktur.
⇒ Eğer uğruna ölmeye razı değilseniz, özgürlük kelimesini lügatinizden çıkarın.
⇒ İnsanların sırtına yük bindiren, sonra da o yükü kaldıramadıkları için insanları cezalandıran bir topluma merhamet duyamam.
⇒ Birbirimize karşı daha nazik olmamız lazım. Nezaket karşılıklı anlayışı doğurur. Anlayış sevgiyi doğurur. Sevgi sabrı doğurur. Sabırsa birliği doğurur.
⇒ Zeki bir insan gerektiğinde palyaço rolüne girebilir. Ama bir palyaço asla zeki bir insan gibi davranamaz.
⇒ Bir kereliğine suça bulaşmak onursuzluk değildir. Ancak sürekli suçun içinde olmak onursuzluktur.
⇒ Amerika’yı bir kurbanın gözüyle görüyorum. Amerikan rüyası diye bir şey yok, Amerikan kabusu var.
⇒ Özgürlük savaşçısı olmak gerekmez. Gerekli olan akıllı ve zeki bir insan olmaktır.
⇒ Dibe vurmuş bir insan motive olduğu zaman, en büyük değişimi gösteren kişi olacaktır.
⇒ Bunu söylediğim için üzgünüm am en nefret ettiği ders matematik olmuştur çünkü matematikte tartışma zemini yoktur. Bir hata yaptığın zaman her şey yanlış olur.
⇒ Okullara, üniversitelere sahip olmak eğitime sahip olunduğu anlamına gelmez.
⇒ Özgürlük en iyi kölelikten ve mahkumluktan kurtulduktan sonra anlaşılır.
⇒ Elinize geçen her şeyi okuyun. Çünkü fikirlerinizi nereden edineceğinizi asla bilemezsiniz.
⇒ Irkçılık olmadan kapitalizm olmaz.
⇒ Şiddeti savunmuyorum, ama biri ayağıma basarsa ben de onunkine basarım.
⇒ Amerika’nın siyahilere karşı işlediği en büyük suç kölelik değil, kendilerinden nefret etmelerine ve kendilerinden şüphe duymalarına neden olmasıdır.
⇒ Size kendinizden nefret etmeyi kim öğretti?
⇒ Bir kadına fazla konuşmamasını söylemek, Jesse James’e silah taşımamasını söylemekle eşdeğerdir.
⇒ Tarih, insanların hafızasıdır. Hafızası olmadığı zaman insan en düşük hayvanların seviyesine iner.
⇒ Siyahi insanlara yardımı dokunmayacak bir işle 15 dakikadan fazla uğraştığımı asla göremezsiniz.
⇒ Bütün uyuyanları uyandırmaya bir tek uyanık yeter.
⇒ İster kurşun kullansın, ister oy pusulası, bir insan iyi nişan alabilmeli; kuklayı değil, kuklacıyı vurmalı.
⇒ Oy pusulası işe yaramazsa işe ancak mermi yarar.
⇒ Bir ulusun tam potansiyelini ortaya koymasına yanlış eğitim süreci neden olur.
⇒ Hareketin en büyük hatası uyuyan insanları örgütlemeye çalışmaktı. İnsanları önce uyandırmalısınız ki eyleme geçebilsinler.
⇒ Eğitimli değilim, herhangi bir alanda da uzmanlığım yok. Ama samimiyim ve benim samimiyetim benim kimliğimdir.
⇒ Kimse sana özgürlüğünü vermez. Kimse sana eşitliği, adaleti ve başka hiçbir şeyi vermez. Eğer gerçekten adamsan, bunları kendin alırsın!
⇒ Özgürlüğü elde etmenin tek yolu dünyadaki diğer tüm ezilmiş halkları tanımaktan geçer: Brezilya, Venezuella, Haiti, Küba ve evet Küba halkının kan kardeşiyiz biz.