|
Franz Kafka Sözleri
Franz Kafka Sözleri Www.TrendForum.Net
⇒ Bir kitap, içimizdeki donmuş denize indirilen bir balta gibidir.
⇒ Gençlik güzeldir çünkü güzellik arayışına imkan sunar. Güzelliği görme arayışını bitirmeyen bir kişi asla yaşlanmaz.
⇒ Ben özgürüm, bu yüzden kayboldum.
⇒ Tüm diller, vasat tercümelerdir.
⇒ Yazmayan bir yazar, delilikle flört ediyordur.
⇒ Bence bizi yaralayan kitaplar okumalıyız yalnızca.
⇒ Patika yürünerek yapılır.
⇒ Katlanılmaz derecede mutsuz olduğum zaman kendim olabiliyorum ancak.
⇒ Bir şeye sahip olup ihtiyaç duymamak, ihtiyaç duyup sahip olmamaktan daha iyidir.
⇒ Sorunları, benim yiyip bitirmelerine izin vererek çözerim.
⇒ Düşündüğüm gibi konuşmuyorum. Düşünmem gerektiği gibi düşünmüyorum. Böyle böyle çaresiz bir karanlığa dönüşüyor her şey.
⇒ Ölmekten feci şekilde korkuyordu, zira henüz yaşamamıştı ki…
⇒ Yazı yazmak için invizaya değil, adeta ölüme ihtiyaç duyarım.
⇒ Bir noktadan sonra geri dönüş yoktur. Bu noktaya ulaşmak gerekir.
⇒ İlk izlenime asla güvenilmez.
⇒ İnsanların çoğu kötü niyetli değildir. Onlar uykuda yürürler ve kötülük yapma kapasiteleri yoktur
⇒ Hayattaki temel prensibim: Suçluluk duygusundan asla şüphe duyma.
⇒ Dikkat dağıtan her şey şeytan işidir.
⇒ Kabul edilebilir olandan ziyade doğru olan şeyle başlayın eylemlerinize.
⇒ Karnın doyduğu sürece tüm sorularına bir süreliğine cevap bulmuşsun demektir.
⇒ Her devrim zamanla buharlaşır ve arkasında yeni bir bürokrasi bırakır.
⇒ Arayış içine girerseniz bir şey bulamazsınız, ancak arayış içine girmezseniz de bulunursunuz.
⇒ Aylaklık tüm erdemlerin en iyisidir.
⇒ Üretkenlik, daha önce yapamadığınız şeyleri yapabilmektir.
⇒ Seni bu mektup kağıdı üzerinden öpebilir miyim? Öyleyse pencereyi açıp havayı da öpebilirim.
⇒ Korkum benim özümdür.
⇒ Don Kişot’un talihsizliği, hayal gücü değil, Sanço Panza ile olan arkadaşlığıydı
⇒ Bir kitap bizi uyandırmıyor, kafamıza yumruk atmıyorsa neden onu okuyalım ki?
⇒ Korkuya boğulduğum kadar uykuya boğulsaydım hiç uyanamazdım. (Milena’ya Mektuplar)
⇒ İnanç giyotin gibidir. Hem çok ağırdır hem de çok hafif.
⇒ Konuşmalar, aile ziyaretleri, akrabalarımın dertleri ve neşeleri ruhumu boğuyor.
⇒ Hayata ve anlama tutunmak için harcadığım çabayla Mısır’daki piramitleri tek başıma inşa edebilirdim.
⇒ Herkes gerçeği göremez, ancak herkes gerçeğin ta kendisi olabilir.
⇒ Bazı şeyler ancak ters yönde atılım yaparak elde edilebilir.
⇒ Her şeyi gerçek olarak kabul etmek zorunda değilsin, ancak gerekli olarak kabul etmek zorundasın
⇒ Zaman kısa, gücüm yok. Ofis ortamı berbat, oturduğum daire çok gürültülü. Eğer sade ve keyifli bir yaşam mümkün değilse, ufak manevralarla durumu kurtarmaya çalışmak gerekir.
⇒ Engel aramak için zamanınızı harcamayın. Belki de engel diye bir şey yoktur.
⇒ Zamanın modasına göre ruhunuzu düzeltmeye çalışmayın.
⇒ Acele etmeyin. Kimsenin düşüncesini test etmeden kabul etmeyin.
⇒ Aşk nedir? Her şeyden önce aşk sade bir şeydir. Aşk bizim hayatımızı zenginleştiren, bizim ufkumuzu artıran bir şeydir. Ancak aşk da tıpkı otomobil gibi bazı problemlere sahiptir. Bu problemler; sürücü, yolcular ve yoldur.
⇒ Gözlerimi kapatabilmek için yazıyorum.
⇒ Bir salak bir salaktır. İki salak iki salaktır. 10.000 salağa ise siyasi parti denir.
⇒ Dikenli çalı yollarda uzun süredir görülen bir engeldir. Yola devam etmek istiyorsan o çalıyı yakman gerekir.
⇒ Beni engelleyenin olgular olduğu pek söylenemez, bir korku, aşılabilmesi olanaksız bir korku var: mutlu olmaktan korkmak, daha yüce bir amaç için kendine acı verme tutkusu ve buyruğu.”
⇒ Ay ışığı hiçbir ışığın yayamadığı kadar huzur yayar.
⇒ Mesih, artık ona ihtiyaç duymadığımız bir zamanda gelecek.
⇒ Hayatın ve ümidin düşmanı bir ortam içinde yazma eylemi kişinin kendi ipini çekmeden önce vasiyetini yazma isteğinden başka bir şey olamıyordu.
⇒ Evinden çıkman gerekmez. Masandan kalkma ve dinle. Hatta dinleme, yalnızca bekle. Hatta bekleme bile, tamamen sessiz ve yalnız ol. Dünya, maskesini düşüresin diye, gelip kendini sunacaktır sana, başka türlü olamaz; kendinden geçmiş bir halde kıvranacaktır önünde.