Tekil mesaj gösterimi
Alt 24 Haziran 2022, 20:09   #1
Çevrimdışı
KoJiRo
Windows 8.1 Desteği Sona Eriyor




Windows 8.1 Desteği Sona Eriyor
Www.TrendForum.Net



Microsoft, yaptığı paylaşımla birlikte Windows 8.1 desteğinin 10 Ocak 2023 tarihinden itibaren kesileceğini bildirdi. Diğer tüm sürümlerdeki gibi, Windows 8.1 çalıştıran bilgisayarları kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak artık yazılım ve güvenlik güncellemeleri alamayacağınızı belirtelim.

İşletim sistemi 2013 yılında piyasaya çıkmıştı ve şu anda çok küçük bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Redmond devi, teknik yardım ve yazılım güncelleştirmelerinin artık sağlanmayacağını, bu sebeple Windows 10 veya Windows 11 gibi daha güncel bir sürüme geçmenizi öneriyor. Windows 8.1’i eğer bir işletmede kullanıyorsanız güvenlik güncellemeleri sizin için özellikle önemli olabilir.

Microsoft ayrıca Windows 8.1’den Windows 10 veya Windows 11’a ücretsiz yükseltme yolları sunmadığını belirtmiş. Yani bu işletim sistemlerinin bir kopyasını almak şart. Bu arada bir hatırlatma yapalım, Windows 10’dan Windows 11’e ücretsiz şekilde yükseltme yapmak mümkün.

Windows 8.1 kullanıcıları, Temmuz ayından itibaren yaklaşan destek sonu tarihi hakkında mesajlar almaya başlayacak. Windows 10 ise Microsoft tarafından desteklenmeye ve 14 Ekim 2025’e kadar güvenlik güncellemeleri almaya devam edecek.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt