Tekil mesaj gösterimi
Alt 25 Haziran 2022, 17:05   #1
Çevrimiçi
KoJiRo
Eski Beşiktaş Oyun Kurucusu, 31 Yaşında Emekli Oldu




Eski Beşiktaş Oyun Kurucusu, 31 Yaşında Emekli Oldu
Www.TrendForum.Net



Beşiktaş’ın eski oyuncusu, basketbolculuk kariyerine son verdi.

by Eurohoops Team / info@eurohoops.net

NBA ve EuroLeague’de çeşitli takımlarda süre alan Phil Pressey, basketbolculuk kariyerine veda edip koçluk macerasına adım atacağını açıkladı.

31 yaşındaki Amerikalı guard, 2018-19 sezonunda Beşiktaş forması giymişti.

Kararını Twitter adresinden açıklayan Pressey, mezunu olduğu Mizzouri’de çalışacağını söyledi:

“Bu oyunu oynamayı sevsem de bakış açımı değiştirmekten ve koçluğa giriş yapmaktan mutluluk duyuyorum. Mezun olduğum Missouri, bunun için iyi bir başlangıç noktasıdır. Basketbol bana çok şey verdi ve şimdi aynısını yapma sırası bende.”

31 yaşındaki Pressey, 2013 yılında profesyonel kariyerine başlamadan önce Mizzouri Tigers’ta üç sezon oynadı. 2013 NBA Draftı’nda seçilmeyi başaramayan Amerikalı guard, Boston Celtics‘in kadrosunda kendine yer edindi ve sonraki üç sezonda 150 NBA maçında sahaya çıktı. Celtics ile birkaç yıl geçirdikten sonra, 2015-16’da Philadelphia 76ers ve Phoenix Suns formaları giydi.

NBA ve G-League macerasının ardından yeteneklerini Avrupa’ya taşıma kararı aldı. 2017-18 sezonunda Barcelona’da forma giyen Pressey, burada İspanya Kupası’nı kazandı. EuroLeague’deki tek sezonunda 4.4 sayı, 2.1 asist ve 1.6 ribaunt ortalamalarıyla mücadele etti. Eski Kıta’daki tecrübenin ardından, 2018-19’da Beşiktaş‘ın ve geçen sezon EWE Baskets Oldenburg’un bir üyesi olarak Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterdi.

Basketboldaki son sezonunda Oldenburg formasıyla Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde maçı başına 8.3 sayı, 3.5 asist, 2.2 top çalma, 2.0 ribaund ile oynadı

Fotoğraf: Basketball Champions League
 
Alıntı ile Yanıt