Tekil mesaj gösterimi
Alt 09 Mayıs 2022, 12:26   #1
Çevrimiçi
Roronoa Zoro
Çıtır Çıtır Patates İle Mantarlı Tavuk Sote Tarifi




Çıtır Çıtır Patates İle Mantarlı Tavuk Sote Tarifi
Www.TrendForum.Net



Her an restoranlara gitme şansımız olmadığı için mutfaklarımızda küçük bir restoran kuruyoruz. Bugün sizlere mutfağınızda keyifle hazırlayacağınız çok lezzetli bir tarifim var. Çıtır Çıtır Patates İle Mantarlı Tavuk Sote Tarifi.Yumaşacık mantarlı tavuk ve yanında küçük bir kaçamak olan çıtır çıtır patates kızartması ile sofralara keyif katacağız. Şimdi hep birlikte çıtır çıtır patates ve mantarlı tavuk sotenin birbirleri ile nasıl eşsiz uyum sağladığına bakalım.

MALZEMELER

4 parça tavuk göğsü
Her bir paket için krema
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı
300-400 ml et suyu
500 gr mantar
4 adet büyük boy patates
İsteğe bağlı maydonoz
Un

YAPILIŞI:

4 parça tavuk göğsünü 4-5 parça çıkacak şekilde enine doğru dilimleyin. Yaklaşık 2 parmak genişliği kadar ve 10 cm uzunluk kadar dilimler elde etmelisiniz.
500 gr mantarı nemli bir bezle güzelce temizleyin. Su ile yıkamak mantarın vitamin ve lezzet kaybetmesine neden olmaktadır.
Mantarların saplarını hafif aldıktan sonra elma dilimi şeklinde dört parçaya bölün.
Maydanozu da ince ince keserek bir kabın içerisine alıyoruz.
Tezgah üstüne serptiğimiz unumuza tavuklarımızı buluyoruz.
Geniş bir tavanın içerisine koyduğumuz tereyağ ve zeytin yağımızı ocağa alıyoruz. Yağ ısındıktan sonra tavuk parçalarımızı tek tek tavamıza bırakıyoruz.
Bu süreçte tavukların sulanmaması ve mühürlenmesi için aralıklı olarak tavaya yerleştirmeye özen gösteriyoruz.
Kızaran tavukları aldıktan sonra mantarlarımızı tavaya alıyoruz.
Kavurduğumuz mantarların içerisine tuz ve maydanozların sap kısımlarını ekliyoruz.
400 ml et suyunu ve maydanoz yapraklarını da tavanın içerisine ekliyoruz. Bu sayede lezzetin yemek ile özdeşleşmesini sağlıyoruz.
Daha sonra ocağın altını kapatıp 2 yemek kaşığı krema ayırt ettikten sonra kalan kremayı tavaya ekliyoruz. Kremanın diğer malzemeler ile karışmasını sağlıyoruz.
Ayırdığımız 2 yemek kaşığı krema ile birlikte tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırıyoruz.
Tüm bu işlemlerden sonra mantarlı tavuk sotemiz hazır.

Çıtır Patates Yapılışı:

4 adet büyük boy patateslerimizi ince uzun şekilde kesiyoruz. Kestiğimiz patatesleri buzlu su içine koyuyoruz.
Patatesleri kızartacağımız tavanın içine ayçiçek yağımızı ekliyoruz.
Buzlu sudan çıkardığımız patatesleri temiz bir beze kuruluyoruz.
Daha sonra patatesleri kızgın yağın içerisine atarak kızartıyoruz.
Kızaran patatesleri fazla yağını akıtması için delikli süzgece alıyoruz.
Fırın tepsisi üzerine koyduğumuz fırın telinin üstüne patatesleri diziyoruz.
Patateslerimiz sıcakken üzerine yeterli miktarda tuz döküyoruz.
İşte mantarlı tavuk sotemiz ve çıtır çıtır patatesler hazır.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt