Tekil mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2023, 11:36   #1
Çevrimdışı
DeepSilence
Banlı Üye
Asgari ücrette ara zam belli oldu




Asgari ücrette ara zam belli oldu
Www.TrendForum.Net



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret zammı için önemli açıklamalarda bulunuyor. Asgari ücret 11.402 lira oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "İşçileri temsil eden TÜRK-İŞ’e, işverenleri temsil eden TİSK’e, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın, TÜİK’in bürokratlarına teşekkür etmek istiyorum. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’a TİSK Başkanı Burak Akkol’a yapıcı tavırlarından dolayı özel olarak şükranlarımı arz ediyorum.

TİSK Başkanımız son dönemde ortaya koyduğu fayda odaklı yaklaşımı ile bir çok icraata imza atmıştır.

Asgari ücrete vergi muafiiyeti beyaz bayrak uygulaması, istihdama yönelik teşvikler bunlardan bir kaçıdır. İşçi işveren ayrımı yapmadan her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olduğunu hissettirmiştir.

Özellikle teşvik konularındaki katkıları için teşekkür etmek isterim. TÜRK-İŞ Başkanımıza işçi kardeşlerimizin taleplerini dile getirirken sergilediği yapıcı tutumla sürece yaptığı katkılardan dolayı şükranlarımı arz ederim.

Bakanlık görevini devraldıktan sonraki ilk çalışmamız asgari ücret olmuştur. Sektörleri doğrudan etkileyecek bu netice sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşı enflasyona ezdirmeme kararlılığını yansıtma açısından önem arz etmektedir.
 
Alıntı ile Yanıt