İtalyanca süt anlamına gelen lattenin asıl adı, caffe latte machiatodur. Genellikle ince, uzun bardakta sunulur ve üzerine isteğe göre köpük-krema eklenir. Espresso ile sütün bir araya gelmesinden oluşur. Türkiye’de dev markaların yaygınlaşmasıyla tüketilmeye başlamıştır.
Latte Yapılışı
Latte YapılışıEn güzel makine aracılığıyla yapılsa da evde de hazırlanabilir. Buradaki basit yöntem için french press, çırpıcı, süt, espresso kahvesi yeterlidir. French press içine 1 ölçek (8 gram) kahve ve latte içilecek bardak ölçeğinde su koyulup demlenmeye bırakılır.
Kaynatılan 250 ml süt mikser yardımıyla köpükler oluşuncaya kadar çırpılır. Süt bardağa, köpük ve espresso için boşluk bırakılarak doldurulur. Ardından kenarlardan daire şeklinde dökülerek süte espresso eklenir. Son olarak kaşık yardımı ile üzerine süt köpüğü koyulur.