Tekil mesaj gösterimi
Alt 10 Temmuz 2023, 20:14   #4
compedan
Bronze Üye
Yanıt: Forumlarda Kullandığınız Tüm Nickler Ve Anlamlarını Yazalım

Regex kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Sanırım benim senden farkım her zaman uğraşacak bir vBulletin bulduğum, en olmadı kendi forumlarımı açıp kapattığım için o konuda paslanmadım. Bunun dışında web hacking konusunda tamamen katılıyorum. Bizim uğraştığımız dönemlerde siber güvenlik kavramı ülkemizde gelişmemişti. Mesela bu anlattığına şimdi pentest diyorlar ve bunu bildiğin sözleşmeli şekilde falan yapan siber güvenlik şirketleri var. Bizim zamanımızda her şey kara düzendi. Bu işlerin kursu, eğitimi, dersi, sertifikası ya da resmiyeti olmazdı. Bence o günlerde çok daha keyifliydi. Mesela aynı şeyi SEO için de söyleyebilirim. Zamanında iki topliste ekler, link değişimine girer ve iframe hilesiyle her toplistin ana sayfasından backlink alır; en zor sektörde bile ilk sıraya yerleşebilirdin. Şimdi teknik SEO metrikleri ve schema'dan tut PageSpeed'e bir dolu zımbırtı çıktı. Amatör ruhla herhangi bir dokümantasyona ihtiyaç duymadan, genel geçer yargılarla kabul görmemiş taktikleri deneme-yanılma ya da araştırma yordamıyla kendin çözdüğünde duyduğun haz tarif edilemez. Bence bize en keyif veren de buydu. Şimdi webmaster yardımlaşma platformları bile tamamen freelancer ticaret merkezlerine dönmüş durumda; sebebi temelde bu bence.

aynen öyle. seo ayrı bir zevkti, hacking ayrı bir zevk, kodlama ayrı bir olay artık onlarında ticareti ve sunni yardımlaşması çıktı iyiki o dönemi yaşamışım o zevki almışım muazzam birşeydi.
mesela dönemin en popüler forumlarından bir forum kurmuştum hacking'e son verdiğim dönemden sonra sadece web sitemle ilgilenirim demiştim hatta öyle bir seviyeye geldiki ben bile inanamadım.
sonra bir anda webmaster sitelerinde bir yazı yazdım bırakıyorum dedim millet sandı satar giderim.
ben direk kapatmış db'ye varana kadar yedek almamıştım ki paraya satsam ciddi güzel para ediyordu bir dönem arkamdan kim bu manyak geldi esti bir anda fırtına gibi gitti diye
neler neler hocam çok anımız var belki yazsak bırakın kitap ansiklopedi olur hepside birbirinden mükemmel anılar.

Alıntı ile Yanıt